MIC, COM & DANCHIP familiedag

tirsdag 27 sep 05

I DTUs tredje kvadrant stod fredag den 23. september i familiens tegn. MIC, COM og Danchip havde i fællesskab inviteret til åbent hus. Danchips Fase III var omdrejningspunktet for en forrygende eftermiddag, hvor der var noget for både store og små.

/-/media/Institutter/Fotonik/nyheder/arkiv/familiedag2005/familiedag045_web.ashx  /-/media/Institutter/Fotonik/nyheder/arkiv/familiedag2005/familiedag_1082_web.ashx

I det fine sensommer vejr blev der hurtigt fyldt med røde heliumfyldte balloner udenfor fase III. Her blev der bygget nye kreative molekyle modeller, og de små ben blev godt brugt i hoppeborgen. Smagsløgene blev testet med skumfiduser tilberedt i flydende kvælstof og slush ice. Turen blev også lagt forbi institutterne med rundvisninger og åbent hus, hvor der var noget for øjne og ører. Vejen gik forbi Danchips meget rene rent rum med astronaut-klædte forskere. På MIC var det muligt at få indblik i hvordan plastic chips fremstilles med laser, hvordan MEMS chips testes, og endelig også hvordan DNA arrays produceres og analyseres. I COMs laboratorier blev der fortalt om lys, og skaren kunne opleve lyd transmitteret og ”scratchet” vha. lys. En miniature laser ikke meget større end et hårstrå og scanningssekvens af et kyllinghjerte i OCT-systemet var andre af turens oplevelser.

Dagen blev sluttet af med et stort grill-arrangement med egne medbragte delikatesser og kage. I alt deltog 200 glade mennesker.

/-/media/Institutter/Fotonik/nyheder/arkiv/familiedag2005/familiedag_web.ashx  familiedag 048_web.jpg