Rencat

Accelerator-program gav luft under vingerne

mandag 11 jan 16
|

Kontakt

Debasish Chakraborty
Chief Consultant in Innovation
DTU Fysik
45 25 31 98

Kontakt

Ib Chorkendorff
Professor
DTU Fysik
45 25 31 70
Startuppen Rencat har udviklet en CO2-neutral brintgenerator og får nu hjælp fra netværket Climate-KIC til markedsføringen.

Af Henrik Larsen og Lisa Svane Baltzer Parsberg 

Præsentér din idé på 10 minutter, og vent en uge. Så får du svar på, om du får støtte til at føre dit innovative projekt ud i livet. Sådan lyder tilbuddet fra det EU-støttede netværk Climate-KIC, der med sit såkaldte Acceleratorprogram støtter innovative skandinaviske projekter.

Den danske virksomhed Rencat er en af de startups, der har nydt godt af støtten fra programmet. Rencat har skabt en CO2-neutral brintgenerator, som kan erstatte forurenende dieselgeneratorer. I første omgang vil Rencat prøve at komme ind på mobilnetværksmarkedet i områder med ringe strømforsyning, f.eks. i Afrika, Asien eller Indien.

”I den indledende fase af Climate-KIC’s Acceleratorprogram fik vi bevilget 20.000 euro. Det gav os blandt andet mulighed for at ansætte en person til at lave en prototype af generatoren, og vi fik hjælp til at finde de første samarbejdspartnere,” fortæller en af virksomhedens stiftere, Debasish Chakraborty, som er ph.d. og scientific business developer på DTU Fysik.

Teknikken bag brintgeneratoren har Rencat udviklet på DTU Fysik, og virksomheden har netop fået sin første store kunde i udlandet, Grameen Phone, det største teleselskab i Bangladesh. Planen er nu, at Rencats generatorer skal testes i marken i samarbejde med Grameen Phone.

Rencat er i gang med at finde flere investorer og nye samarbejdspartnere og får i den forbindelse rådgivning og støtte af Climate-KIC, der blandt andet afholder bootcamps og masterclasses med forskellige temaer, der understøtter startup-virksomhedernes proces. Climate-KIC tilbyder også kurser i økonomihåndtering, mulighed for at afprøve idéer og ikke mindst rådgivning af professionelle fagfolk.

Rencats første mål er at nå ud til nogle af de områder i verden, hvor mobiltelefoni er ved at være udbredt, men hvor der ikke er et decideret strømforsyningsnet.

”Mobilmasterne har brug for strøm til at fungere, men når der ikke er et strømnet, bruger man i dag dieselgeneratorer. Det vil vi gerne lave om med vores CO2-neutrale generatorer,” fortæller medstifter og CEO, Debasish Chakraborty.

RenCats teknologi kan også bruges til at generere brændstof til brintbiler, og virksomheden undersøger nu mulighederne for at finde partnere i bilindustrien.

De to øvrige stiftere af Rencat er professor ved DTU Fysik Ib Chorkendorff og ph.d. Morten Godtfred Nielsen.

Read more about Rencat (website)

Read more about Rencat and Climate-KIC (Climate-KIC website)

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere