Oticon legat 2005 til nanoforskerspire

onsdag 22 feb 06
|

Philip Trøst Kristensen fra COM•DTU er den glade modtager af et af fire stipendier på 100.000 kr, som Oticon Fonden hvert år uddeler til eksamensprojekt-studerende.

Den store tidsrøver - jobbet som hjælpelærer i matematik, behøver Phillip nu ikke længere at bekymre sig om. Med legatet får han mulighed for grundigt at fordybe sig i sit afsluttende projekt, hvor han undersøger hvordan lys og stof vekselvirker i optiske mikrostrukturer - med særlig vægt på optiske mikrokaviteter.

 

Philip skal modellere og beregne kvanteoptiske fænomener, hvor målet er teoretisk at kunne beskrive kobling mellem stof og lys. Beregningerne og resultaterne skal benyttes direkte i forbindelse med videnskabelige eksperimenter, der er planlagt på COM•DTU i løbet af 2006.

 

Pengene gør det blandt andet muligt for Philip at deltage i den amerikanske CLEO konference om optoelektronik, og i en sommerskole om kvanteoptik.

 

Phillip sætter nu alt ind på at få lavet et godt projekt, og på længere sigt håber han at kunne fortsætte forskningsarbejdet som Ph.D studerende.

 

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

Susanne Brix Pedersen

Susanne Brix Pedersen

Vis flere