Keramisk glaserede betonpaneler 160 cm x 50 cm 1-2 cm. Foto: Ole Akhøj

Fremtidens bæredygtige facader på udstilling

torsdag 27 jun 13
|

Lektor Anja Margrethe Bache, Bygningsdesign, DTU Byg, udstiller sit bud på fremtidens facadepaneler af keramisk glaseret beton på Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2013 – en censureret udstilling for kunsthåndværkere under kategorien ”tekstil”.

Udstillingen finder sted i Rundetårn, København og åbner i dag 28. juni.

Anja Bache søger med udvikling af keramisk glaseret beton at udvikle fremtidens facadepaneler, som forholder sig til bæredygtighed i relation til kvalitet og holdbarhed. Det er hendes målsætning at skabe materialer, som vi har lyst til at kysse og favne, selv når de omgiver os som byggerier.

”Bæredygtighed handler om mere end kvantitet. Hvad hjælper det, at vi udvikler materialer og konstruktioner, som på kort sigt forbruger mindre CO2, hvis de skal rives ned få årtier senere, fordi ingen gider at bo i dem,” siger hun.

Anja Bache har gennem 3 år udviklet keramisk glaseret beton rettet imod byggeri, storskala og bøjelig keramik og har bl.a. udstillet på Statens Værksteder for Kunst 2012-2013, Charlottenborgs censurerede forårsudstilling 2013, samt i Marsden Woo Gallery i London 2013.

Se tid og sted

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere