På skolebænken i sommerens hede for at lære om nanoteknologi

mandag 18 jul 05
26 skandinaviske gymnasieelever trodser sommersolen og spenderer i stedet en lille uge på DTU for at lære mere om nanoteknologi.  De skal bl.a. eksperimentere med halvlederes optiske egenskaber.

Ideen med Nano Camp er at give gymnasieelever fra hele Skandinavien mulighed for at snuse til det helt nye forskningsfelt Nanoteknologi. Nanoteknologien beskæftiger sig med at observere og manipulere de af naturens bestanddele der er i størrelsesordenen nanometer (nm, 10-9 meter), f. eks. individuelle atomer eller molekyler.

Tirsdag d. 26 juli  fortæller de to COM forskere Peter Lodahl og Jeppe Johansen om Nano-optik og tager de studerende med i Nano Systems Laboratoiret, hvor de i praksis vil måle nøgleegenskaber af lasere som tærskelstrøm, bølgelængde, kvanteeffektivitet mm.

Nano Camp arrangeres af Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) i samarbejde med MIC, COM og FYSDTU. Det er Danmarks første nanoteknologiske sommerskole, og forhåbentligt bliver det en tilbagevendende begivenhed. UNF har allerede gode erfaringer fra bioteknologisommerskolen BioTech Camp, som har eksisteret siden 2001.

Mere information på www.unf.dk, hvor man i selve ugen kan finde en camp-dagbog som deltagerne skriver.