Danske og koreanske studerende mødes om bæredygtighed

torsdag 23 maj 19

Marianne Thellersen
Koncerndirektør for Innovation og Entrepreneurskab

Anne Mette Holt
Kontorchef
Afdelingen for Forskning og Relationer

"Jeg er mega stolt af mit holds produkt"

Nicolai Alexander Thorball, der studerer environmental Engineering på DTU, var med på det vindende hold, som kom op med en løsning til at gøre maling mere bæredygtig i samarbejde med Hempel.

Hvad fik du ud af konkurrencen?

"Innovation Sprint var en fantastisk event. Det var en spændende oplevelse at samarbejde med koreanske studerende på tværs af uddannelser. Personligt er jeg mega stolt af mit holds produkt, men også af sammenholdet mellem holdene. Det er ikke kun erfaringen med at udvikle og pitche en idé, jeg tager med mig – jeg har også fået venner, som jeg kan mødes med her på mit udvekslingsophold.”

Se video

"Mange af verdens problemer vil blive løst gennem videnskab og innovation"

Hvorfor deltager Hempel A/S i innovationseventen?

"Vi har engageret os i innovationseventen, fordi vi tror, at mange af verdens problemer vil blive løst gennem videnskab og innovation. Det er derfor af stor værdi for vores virksomhed, at få nye og innovative idéer fra studerende".

"Bæredygtighed ligger højt på vores dagsorden, og vi har draget stor nytte af at engagere os med studerende for bl.a. at finde ud af, hvordan man introducerer tankegangen om cirkulær økonomi, når vi taler om livscyklusser for overfladebehandling.”

Louise Krüger Kofoed, Corporate Responsibility Manager, Hempel A/S
Innovationsevent med fokus på bæredygtighed blev holdt på Korea Advanced Institute of Science and Technology under dansk delegationsbesøg i Korea.

Omkring 40 studerende fra Danmark og Sydkorea deltog den 20.-22. maj i en innovationsevent efter dansk forbillede på Korean Advanced Institute of Science and Technology (KAIST). Her dystede de om at udvikle innovative bæredygtighedskoncepter til VELUX, Hempel og koreanske SK Energy.

Eventen er blevet til i et samarbejde mellem KAIST, DTU og Innovation Centre Denmark og var en del af et officielt dansk delegationsbesøg i Sydkorea – ledet af kronprinsparret – i anledning af 60 års diplomatiske relationer mellem de to lande.

Marianne Thellersen var som DTU’s koncerndirektør for innovation og entreprenørskab med til at bedømme de studerendes resultater:

”Verdensmålene for bæredygtig udvikling betyder meget for DTU. Vi ønsker at være et universitet, der tager et globalt ansvar og bidrager til en bæredygtig vækst gennem partnerskaber med de bedste universiteter i verden.”

”Det er fantastisk inspirerende at se de studerendes motivation for at bidrage til en bedre verden ved at løse virkelige problemer i internationale team. De lærer en masse af udfordringerne og hinanden, og det vil helt sikkert blive en kæmpe fordel for dem på det globale arbejdsmarked.”

Udviklet af DTU Skylab

Innovationseventen på KAIST er udviklet i tæt samarbejde med DTU Skylab. Konkurrencen er en forlængelse af DTU Skylabs samarbejde med KAIST og Innovation Centre Denmark i forbindelse med ungeinitiativet Next Generation P4G, som var en del af det internationale klimatopmøde P4G i København sidste år.

Ved innovationseventen på KAIST deltog studerende fra det sydkoreanske universitet, DTU og andre uddannelser. Og teamene var blandet på tværs af fagligheder og nationalitet.

Vigtig alliancepartner

KAIST er Koreas førende tekniske universitet og en af DTU´s vigtigste alliancepartnere. I mere end ti år har de to universiteter udviklet grønne teknologier sammen. Med en ny aftale, som blev underskrevet sidste år, er der kommet ekstra fokus på samarbejdet mellem de to universiteter om forskning og uddannelse inden for bæredygtig teknologiudvikling.

Rektor på KAIST, Shin Sung-chul, udtaler:

”KAIST’s nye vision er at være et førende universitet, der skaber global værdi. I den henseende er innovationseventen med fokus på grøn vækst og bæredygtig udvikling mellem KAIST- og DTU-studerende et vidunderligt fyrtårnsprojekt, der signalerer vores fremtidige vej."

"På KAIST glæder vi os over samarbejdet med DTU. Lad os arbejde endnu tættere sammen til gavn for vores unge generation og en bæredygtig fremtid."