Tid for 3g opgaver

mandag 02 jan 06

I de forgange uger har mange af landets gymnasieelever, svedt over den større 3.g. opgave.  På DTU har vi også mærket det.  COM·DTU har blandt andet haft besøg af Kristine fra Odense Katedralskole og Lasse fra Gladsaxe Gymnasium. Begge er kommet til DTU, for at lave eksperimentelle undersøgelser.

Kristine deltog i sommer i Nanocamp 2005, og det var her hun fik ideen til at skrive opgave om fotoniske krystaller og deres muligheder for at ændre levetiden for exciterede atomer, eller såkaldte kvanteprikker, som placeres inde i krystallerne. Med en fyldt notesbog, fotos og lysten til at lære endnu mere om nanooptik, vendte hun næsen hjem mod Odense, hvor projektet venter på at blive skrevet endeligt færdigt.

/upload/dtu kommunikation/cxp/gym.jpg

Kristine med sin vejleder, ph.d.-studerende Jeppe Johansen, COM·DTU

Lasse stiftede på kort tid indgående bekendtskab med et optiske kommunikationssystem bestående af sender, forstærker, fiber og modtager. Han har endnu ikke bestemt sig for, om hans fremtid skal være på DTU eller IT-højskolen.