Elektrolysekonference hittede stort i forskningsmiljøet

mandag 03 jul 17

Kontakt

Jens Oluf Jensen
Professor
DTU Energi
45 25 23 14

Succesfuld DTU-konference om elektrolyse gav det internationale forsknings-, udviklings- og kommercielle miljø et forum, hvor de kan mødes under samme tag og udveksle og dele information og ideer.

De positive tilbagemeldinger er væltet ind, siden DTU Energi var værter for verdens første internationale konference om elektrolyse til energiformål, International Conference on Electrolysis 2017 (ICE2017). Konferencen på Axelborg i København var det første åbne forum i verden, der kun handlede om elektrolyse, hvilket fik alle elektrolysebranchens hotte navne fra både forskningsverdenen og industrien til at komme til København fra hele verden. De over 200 deltagere kom fra 26 lande i hele verden, dog flest fra EU, USA, Japan, Kina og Sydafrika.

”Der var meget stor opbakning fra det internationale forsknings-, udviklings- og kommercielle miljø omkring elektrolyse”, fortæller professor Jens Oluf Jensen, DTU Energi, der stod for konferencen. Konferencens mål var en tredages konference med 150 deltagere, men interessen var så overvældende, at arrangørerne var nødt til at udvide med endnu en dag for at kunne rumme alle deltagerne.

”Vi har helt sikkert ramt et behov for et internationalt forum, der udelukkende sætter elektrolyse i fokus. Alle 18 inviterede talere accepterede invitationen uden forbehold, og derudover var antallet af abstracts til foredrag dobbelt så stort som det, programmet havde plads til, selv efter vi udvidede med en ekstra dag.”

"Selvfølgelig er vi med, for det er alle andre. Både produktions- og servicevirksomheder foruden forskerne, og vi er her alle sammen for at få en fornemmelse af et marked, der er i vækst "
Charudatta Patil og Jeff Martin, Shell, sagt under konferencen

Blandt de tilstedeværende virksomheder fra både ind- og udland var Siemens, Shell, NEL Hydrogen, 3M, Hydrogenics og Haldor Topsøe.

”Selvfølgelig er vi med, for det er alle andre. Både produktions- og servicevirksomheder foruden forskerne, og vi er her alle sammen for at få en fornemmelse af et marked, der er i vækst”, sagde Charudatta Patil og Jeff Martin fra Shell under elektrolysekonferencen. Marcelo Carmo, repræsentant fra Det Internationale Energiagenturs (IEA) elektrolyseafdeling (TCP-IFC Electrolysis Annex 30) kommenterede også ICE2017.

"Den (konferencen, red.) er en sjælden mulighed for eksperterne, forskere og studerende at mødes under samme tag og udveksle og dele information og ideer”, sagde Marcelo Carmo.

Elektrolyseteknologien har eksisteret i årtier, men indtil ICE2017 i København foregik udveksling af fremskridt og ideer på elektrolyseområdet kun som underpunkt under konferencer om andre typer energiteknologier. Af samme grund havde arrangørerne med vilje blandet præsentationerne om teknologierne i programmet, så deltagerne fik mulighed for at udvide horisonterne inden for forskellige typer af elektrolyseceller (alkaliske, polymer, og keramiske).

En del af konceptet var, at ICE2017 skulle være første event i en konferenceserie, der skal afholdes hvert andet år fremover. Hele tre nye værter bød på at holde ICE2019, og det blev Norge der i skarp konkurrence med Tyskland og Schweiz kommer til at være værter i 2019.

”Der var meget stor tilfredshed med både konferencen og konferencestedet, Axelborg i København, og jeg ved, at den store succes for alvor skabt opmærksomhed om Danmark inden for forskning i elektrolyse”, siger Jens Oluf Jensen, DTU Energi, der er glad for at det lykkedes at skabe et fælles forum for forskere på området. DTU Energi har store aktiviteter inden for elektrolyse til brug for energilagring.

Konferencen blev skabt i samarbejde mellem DTU, Aalborg Universitet og EWII Fuel Cells med støtte fra en række forskningsprojekter under Innovationsfonden og EUDP.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere