Over 150 deltagere deltog i sidste års Fire Safety Day, der satte spot på krininalteknisk brandefterforskning. Foto: Chris Tonnesen

Konference om risikovurdering og brandsikkerhed

torsdag 12 mar 15

Anne Simone Dederichs
Lektor
DTU Byg

Dette års Fire Safety Day sætter spot på risikomanagement i forbindelse med brandforskning og – sikkerhed.

Årets Fire Safety Day afholdes på Danmarks Tekniske Universitet på torsdag 9. juni. Konferencen afholdes af DTU Byg og er den femte i rækken. Konferencen sætter fokus på brandforskning i de nordiske lande og Europa, men der er bidrag fra hele verden.

Fire Safety Day giver mulighed for at binde bånd mellem brandindustrien, myndighederne og universiteterne, og et stort antal udstillere og sponsorer fra industrien gør det muligt at studerende kan deltage i dagen.

Emnerne som berøres i løber af dagen er:

• Branddynamik og -kemi
  • Modellering
  • Kriminalteknik
  • Evakuering og menneskelig adfærd
  • Fire Risk Management
  • Konstruktions brandsikkerhed
  • Redningsberedskab

Risikomanagement er et område med øget betydning i sammenhæng med brandteknisk dimensionering. Dette års emne for Fire Safety Day er risikomanagement ved brandteknisk dimensionering. Instituttet ser frem til at byde gæsteforelæser professor Dr. Michael Havbro Faber velkommen. Han taler om sit syn på risikomanagement og brandsikkerhed. Professor Michael Havbro Faber har i mange år forsket i risikovurderinger, været professor på ETH, Zürich og er nu professor og institutdirektør for DTU Byg. Emnet risikomanagement og brandsikkerhed behandles i paneldiskussion og i en af workshoppen.

Se kalender for tid og sted.

Link til konferencens hjemmeside.