Foto: Stamers Kontor

Indeklima i fokus

fredag 13 sep 13
To studerende udvikler sensorer til måling af indeklima i private hjem sammen med Hammer Electronic.

Da DTU Innovatorium åbnede den 1. marts, var et af opslagene på den såkaldte Wall of Opportunities fra Hammer Electronic i Hornbæk. Virksomheden ville gerne i kontakt med studerende, som kunne hjælpe med at udvikle en ny generation af produkter baseret på digital teknologi.
”Jeg er ikke gearet til at arbejde med mikroprocessorer, og sådan nogle knægte går meget nemmere til den slags, end jeg gør,” fortæller Jens Hammer. Han ejer Hammer Electronic, der foruden salg af en række måleinstrumenter har specialiseret sig i produktion og salg af CO2-målere til køleindustrien og til privatre hjem.
Jakob Konradsen og Noam Ritov så projektopslaget og kunne straks se mulighederne. Nu har de begge et studiejob, som de er helt vilde med – ved siden af deres studier til civilingeniør på Elektroteknologi-retningen.
”For os handler det egentlig mest om at få lov til at sætte vores præg på ting, som måske kommer ud i virkeligheden. Vores studium er meget teoretisk, og her får vi lov til også at skulle tage højde for nogle faktorer, som vi normalt ikke behøver tænke på,” fortæller Jakob Konradsen og fortsætter: ”I forvejen puslede vi begge i fritiden med en række småprojekter, der involverer mikro-controllere, så det er vildt fedt, at vi hos Hammer Electronic får en masse input til det også.”
Jakob og Noam fokuserede i første omgang på at udvikle en displayenhed til en CO2-måler. Siden arbejdede de på at finde det rette design til at pakke hele molevitten ind i. I denne fase havde de især glæde af DTU Innovatoriums 3D-printere til at fremstille alternative modeller, som de kunne præsentere for Jens Hammer undervejs.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Junioringeniør

Vis flere