Grafik: Frederikke Stouby Petersen og Timo Harboe Nielsen, DTU Byg

Byggebranchen fik bud på fremtidens tendenser fra DTU-studerende

mandag 11 jan 16
|
De enkelte faggrupper i et byggeprojekt skal blive bedre til at samarbejde. Det var budskabet, da to kandidatstuderende fra Byggeteknologi blev bedt om at give deres bud på de tendenser, der kommer til at præge byggebranchen de næste 10-15 år hos Realkredit Danmark og Byggesocietetet nytårskur. Et nyt modelleringsværktøj blev også præsenteret.

400 personer fra bygge- og ejendomsbranchen var den 5. januar samlet tirsdag i København for at få forskellige bud på fremtiden for branchen. Deltagerne fik blandt andet anledning til at høre fremtidsudsigterne for byggebranchen, som to dygtige kandidatstuderende fra Byggeteknologi på DTU ser dem.

Frederikke Stouby Petersen holdt sammen med sin medstuderende Timo Harboe Nielsen oplæg under overskriften ”Next Generation”. Her var de blevet bedt om at give deres bud på, hvad der kommer til at præge byggebranchen de næste 10-15 år.

”Konferencen betegnes af Realkredit Danmark som hele ejendomsbranchens mødested.  Derfor var det for os oplagt at fokusere på samarbejdet mellem forskellige faggrupper set fra konstruktionsingeniørens synspunkt. Vores overordnede pointe var, at udviklingen bremses, hvis samarbejdet mellem de involverede faggrupper i et projekt ikke er godt nok,” fortæller Frederikke Stouby Petersen, som læser på kandidatuddannelsen i Byggeteknologi.

Nyt modelleringsværktøj vurderer bygningers ydeevne

Foruden at slå et slag for mere samarbejde mellem faggrupper præsenterede de to studerende et nyt modelleringsværktøj, som kan bruges til at vurdere bygningers ydeevne.  Værktøjet hedder parametrisk modellering. Modellen kombinerer geometri med en række parametre og et regelsæt for, hvordan disse parametre er relaterede til hinanden.

Modellen indeholder ikke kun geometri, men er også en konstruktionsmodel og en dagslysmodel. Det vil sige, at man kan vurdere bygningens ydeevne som en direkte konsekvens af geometrien.

”Hvis man for eksempel laver en ekstra søjle i en model af en bygning, tager den parametriske model højde for, at der også skal være en ekstra bjælke. Ideen med den integrerede model er, at den samme model skal kunne fungere som tegningsmodel og beregningsmodel. De forskellige parter i projekteringsfasen skal arbejde meget tættere sammen for at kunne udnytte denne teknologi optimalt i fremtiden,” forklarer Frederikke Stouby Petersen.

Frederikke Stouby Petersen og Timo Harboe Nielsen er begge en del af DTU’s Honours Programme, hvor studerende på kandidatuddannelserne tilbydes særligt udfordrende studieforløb.

Foruden de to studerende fra Byggeteknologi deltog også Lars Holtse Bonde fra kandidatuddannelsen Mathematical Modelling som repræsentant for DTU.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere