Trafik og Transport

Dansk-amerikansk forskningssamarbejde inden for grøn energi modtager bevilling på 26 mio. kr. fra USA

fredag 05 okt 12
Det amerikanske forskningsråd, National Science Foundation (NSF), har netop bevilget 26 mio. kr. til et forsknings- og uddannelsesprogram mellem Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Aalborg Universitet og to amerikanske universiteter: UC Santa Cruz og UC Davis.

Bevillingen, der løber over 5 år, skal omhandle tekniske, sociale og økonomiske aspekter ved at integrere vedvarende energikilder i det eksisterende forsyningsnet . Bevillingen er kommet i stand efter et længere samarbejde mellem universiterne og Innovation Center Denmark i Silicon Valley og bidrager til understøtte to af verdens stærkeste forskningsmiljøer på området.

”Det er et fremragende resultat af dette samarbejde og understreger vores styrkeposition inden for energiforskningen, og giver os et glimrende udgangspunkt for at videreudvikle samarbejdet med de amerikanske forskningsmiljøer om en bæredygtig omstilling af energisystemet, siger prof. Arne Remmen fra Aalborg Universitet”.

Forskningsbevillingen fra NSF inkluderer også midler til udveksling af studerende og seminarer, der skal være med til at kvalificere og udvikle arbejdsstyrken indenfor energisektoren.

”Jeg glæder mig over, at bevillingen også indeholder et uddannelsesprogram for bachelor- og kandidatstuderende med fokus på bæredygtighed, vedvarende energi, smart grid og miljøvenligt design, der spiller sammen med vores eksperimentelle faciliteter og eksisterende uddannelser, siger lektor Chresten Træholt fra DTU”.

For yderligere information:

Kontakt:

Lektor Chresten Træholt, 4525 3518, ctr@elektro.dtu.dk

Prof. Arne Remmen, 9635 8318, ar@plan.aau.dk

Forskningsattaché Mikkel Bülow Skovborg, +1 650 575 7516, mbs@innovationcenterdenmark.com