Erhvervsfolk, forskere og investorer viste stor interesse for DTU Energikonvertering

onsdag 28 maj 14

Christophe Gadea
Udviklingsingeniør
DTU Energi
DTU Energikonvertering deltog med to stande ved Cleantech Bazar 2014 i Oticonsalen på DTU Lyngby Campus.

Ph.d.-studerende Annemette Hindhede Jensen demonstrerede polymerbrændselsceller (PEMFC) og fortalte om instituttets forskning på området, mens udviklingsingeniør Christophe Gadea fremviste en ombygget inkjetprinter, der kan printe keramiske brændselsceller (SOFC). I år havde arrangørerne af Cleantech Bazar øget fokus på erhvervslivet. Halvdelen af udstillerne var fra erhvervslivet, så forskere fra DTUs miljø indenfor cleantech blev blandet med virksomheder med cleantech-udviklingsprojekter, partnere fra Copenhagen Cleantech Cluster og øvrige aktører. Det skabte en vidtfavnende, dynamisk og netværksdannende Cleantech Bazar, der til overflod viste, hvor langt fremme danske forskere og virksomheder er inden for energi- og miljøteknologier.

Cleantech Bazaren var velbesøgt og passerede efter blot tre timer sidste års 200 besøgende. Det endelige antal besøgende, der bl.a. talte forskere, virksomheder, branche- og interesseorganisationer, offentlige aktører, studerende, venturemiljøet og deltagere fra en sideløbende ICN-konference (International Cleantech Network/Copenhagen Cleantech Cluster).

Cleantech Bazarens store netværksskabende betydning blev illustreret af, at flere af instituttets deltagere løb tør for visitkort undervejs, idet både erhvervsfolk, forskere og investorer udefra viste stor interesse for DTU Energikonverterings forskning og resultater.