Asiatisk tiger i telesamarbejde med DTU

torsdag 27 okt 05

Danmark og Kina indgår forskningssamarbejde om uddannelse og forskning inden for informations- og kommunikationsteknologi.

Danmarks Tekniske Universitet og Beijing University of Posts and Telecommunications (BUPT) har underskrevet en aftale om et forskningssamarbejde, der med tiden i skal udvikles med fælles forskningsprojekter.

Desuden vil de to universiteter løbende udveksle gæsteundervisere, forskere og studerende inden for informations- og teleteknologi.

BUPT er førende inden for forskning og uddannelse på IT og telekommunikations-området. Universitetet har 13.000 studerende, og tilbyder en række avancerede uddannelser inden for IT og tele-kommunikation.

”Ved at række hinanden hånden, har vi sikret studerende og forskere fra begge universiteter muligheden for at drage nytte af den ypperste undervisning og forskning inden for telekommunikation. Globalisering bliver her et eksempel på, at begge involverede universiteter får noget positivt ud af det, som i høj grad også kommer vores studerende til gode,” siger rektor på DTU, Lars Pallesen.

Netop de tekniske universiteter i Asien er et af de lokomotiver, der trækker de såkaldte tiger-økonomier, og derfor er regeringen i Kina meget opmærksom på, hvilke nye aftaler, der kan være med til at styrke teknisk-videnskabelig forskning.

DTU satser i forvejen kraftigt på forskning og it- og telekommunikation igennem COM instituttet, der blandt andet samarbejder med tele-giganterne Nokia, Tellabs og Motorola om at udvikle nye tjenester og services inden for kommunikation.