Epizone

Ana Carolina Lopes Antunes
Postdoc
DTU Veterinærinstituttet

I sidste uge delte 200 internationale fagfolk den sidste nye viden om epizootiske husdyrsygdomme ved EPIZONE’s 8. årsmøde, der blev afholdt i København og arrangeret af DTU Veterinærinstituttet.

EPIZONE er EU’s internationale netværk for veterinære forskningsinstitutioner, der arbejder med epizootiske dyresygdomme. Fokus er på at reducere risici og konsekvenser for dyresundheden i EU og resten af verden ved at støtte op om forskning i forebyggelse, påvisning og kontrol af dyresygdomme hos fjerkræ, svin, fisk, får, kvæg, heste og vildt.

Dette årsmøde i EPIZONE bar titlen ’Primed for tomorrow’, og der blev præsenteret den nyeste viden om epizootiske husdyrsygdomme inden for blandt andet overvågning, kontrol og smittespredning.

”Vi har modtaget mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne, som blandt andet nød de livlige videnskabelige diskussioner i forbindelse med indlæggene og i pauserne,” fortæller Anette Bøtner, der er leder af organisationskomiteen og souschef i DTU Veterinærinstituttets Sektion for Diagnostik og Beredskab.

Årets poster
Tirsdag deltog ca. 30 unge forskere i et Young EPIZONE møde, hvor de fik netværket og blev klogere på formidling til pressen og den brede befolkning. Onsdag og torsdag foregik selve årsmødet, hvor der var foredrag samt fremvisning af postere.

Hent abstractbogen og posterabstracts fra årsmødet her.

Årets posterpris blandt Young EPIZONE deltagerne gik til ph.d.-studerende Ana Carolina Lopes Antunes fra Sektion for Epidemiologi ved DTU Veterinærinstituttet.

Hent Ana Carolina Lopes Antunes' vinderposter her.