DTU-opfindelse sættes i produktion

torsdag 03 jan 13
|

Kontakt

Kristian Dahl Hertz
Professor Emeritus
DTU Byg

SL-Dækket er det første af en række superlette produkter udviklet ved DTU Byg, som sættes i masseproduktion. Den nye teknologi sikrer mere miljøvenligt byggeri med en høj ydeevne

De superlette konstruktioner og SL-dækket, som er udviklet af professor Kristian Hertz, DTU Byg, indebærer, at der kan sættes nye standarder for ydeevne af betonelementer, som honorerer kravene til moderne bygninger.

Begge opfindelser er produktionsmodnet i samarbejde med virksomheden Abeo A/S, hvor DTU har placeret de grundlæggende patenter.

Perstrup Beton Industri A/S tager produktionen op, og kan fra sommer 2013 levere SL-dæk med en bredde på 2,4 meter.

Dækkets særlige konstruktion, hvor letbeton samvirker med stærk beton, åbner mulighed for stor fleksibilitet, store spænd uden søjler, gode muligheder for indstøbning af installationer, høj finish fra fabrikken og særdeles god lydisolering, hvor nye krav ellers betyder, at betondæk skal gøres tungere.

SL-dækket har en hidtil uset høj brandmodstandsevne, som kan imødegå det forhold, at moderne bygninger er bedre isolerede og derfor udsættes for langt voldsommere brandpåvirkninger, end man tidligere har regnet med.

Endelig har Abeo med de superlette konstruktioner hjemtaget et verdensmesterskab i ren teknologi, idet CO2 udledningen fra byggeriet kan reduceres væsentligt.

Dækket er allerede anvendt som prototypeelementer i nedhængte gangbroer i DTU’s nye bygning 324, og såvel arkitekter, ingeniører som udførende har vist stor interesse for det nye produkt, som åbner helt nye muligheder for byggeriet.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere