stud med vet dag

Stor succes med stud.med.vet dag på DTU Veterinærinstituttet

fredag 28 okt 16

Fredag den 28. oktober 2016 åbnede DTU Veterinærinstituttet dørene for dyrlægestuderende, der havde meldt sig til orienteringseftermiddag. Formålet med arrangementet var at introducere de næsten færdige dyrlæger for de muligheder, der ligger i et tæt samarbejde med instituttet, når kandidatbeviset er i hus.

Eftermiddagen var pakket med korte foredrag om emnerne:

• Parasitologisk diagnostik
  • Obduktioner
  • Dyreforsikringer
  • Indsendelse af materiale til undersøgelse

Flere medarbejdere fra DTU Veterinærinstituttet havde ligeledes opstillet stande, hvor de studerende kunne blive orienteret om:

• Den nyeste serodiagnostiske teknologi (multiplex-serologi)
  • Diagnostiske undersøgelser på spyt
  • Massespektrometrisk metode (MALDI TOFF) til identifikation af bakterier
  • Fiskesygdomme
  • Mulighederne for specialskrivning og lign. på DTU Veterinærinstituttet

Hele arrangementet blev krydret med friskbagte varme sandwiches og lidt til ganen.

Efter positiv tilbagemelding fra de studerende og det generelle gode indtryk for dagen gør, at det planlægges at afholde en lignende seance til foråret 2017. Vi håber, at endnu flere af fremtidens dyrlæger finder vej til denne dag, så det fine samarbejde vi har med de danske dyrlæger, kan fortsættes og styrkes.