DTU-studerende vinder iværksætterkonkurrencen Venture Cup og 250.000 kr.

mandag 24 jun 13

Et hold DTU-studerende tog førstepladsen i dette års Venture Cup Startup Competition. Fire ud af fem kategori-vindere havde DTU-studerende på holdet.

DTU-holdet SBT Aquatech blev dette års vinder af finalen i iværksætterkonkurrencen Venture Cup Startup Competition. Med førstepladsen fulgte en kontantpræmie på 250.000 kr., som holdet kan bruge til at starte deres virksomhed, samt produkter og ydelser til en værdi af 400.000 kr. SBT Aquatech består af Gustav Skands, Christian Bertelsen og Joachim Thomsen, der alle studerer på DTU.

Finalen blev afholdt den 21. juni i IDA Mødecenter i København, hvor finaleholdene fremlagde deres produktidéer og forretningsplaner. SBT Aquatech præsenterede en bakteriesensor, som DTU-holdet har udviklet. Sensoren skal gøre det lettere og hurtigere for vandværker at opdage bakterier i drikkevandet. Sensoren vil hurtigt opfange, hvis bakterieniveauet stiger, og dermed kan vandværker hurtigere rense vandet for fx kolibakterier.

DTU-studerende dominerede konkurrencen
I alt 15 hold med studerende fra de danske universiteter havde kvalificeret sig til finalen og dystede i fem forskellige kategorier. Der blev fundet en vinder af hver kategori, før den samlede vinder blev kåret.

SBT Aquatech vandt først deres egen kategori, Cleantech & Environment, og blev senere den samlede vinder af Venture Cup. De deltagende DTU-studerende klarede sig i det hele taget godt i konkurrencen. Fire ud af fem kategori-vindere havde DTU-studerende på holdet:

  • Cleantech & Environment: SBT Aquatech (DTU) - samlet vinder
  • People & Society: Lendino (Københavns Universitet og Copenhagen Business School)
  • Life Science & MedTech: BalancAir (DTU og Aarhus Universitet)
  • Mobile & Web: Quick Inspect (DTU)
  • Product & Technology: PLASMARC (DTU og Copenhagen Business School)

Vinderne af de fem kategorier vandt 50.000 kr. og en Booster Pack med produkter og ydelser til opstart af deres virksomhed.

Læs mere om holdene og deres idéer på Venture Cups hjemmeside

Iværksætterkonkurrencen Venture Cup

Venture Cup er en NGO, der blev startet af McKinsey i 2000, drives for universitetsmidler med støtte fra private sponsorer (Grundfos, Novo, Awapatent og Ernst & Young) samt offentlige midler (bl.a. Fonden for Entreprenørskab og Erhvervs‐ og Byggestyrelsen).

Over 200 investorer, serieiværksættere og erhvervsfolk bruger frivilligt deres tid på at være jurymedlemmer eller advisors for de deltagende hold i Venture Cup, og hvert år modtager et par håndfulde projekter betydelige investeringer efter deltagelse i konkurrencen.

Gennem de sidste 10 år er næsten 200 videns‐ og vækstvirksomheder startet efter at have deltaget i Venture Cup.

Læs mere på Venture Cups hjemmeside

Relaterede Videoer  

Vis flere