Foto: Joachim Rohde

DTU-professor i front for verdensomspændende ingeniørorganisation

tirsdag 12 sep 17
|
af Sabina Askholm Larsen

Kontakt

Bjarne W. Olesen
Professor
DTU Byg
45 25 41 17
Professor Bjarne W. Olesen fra DTU Byg er blevet valgt som præsident for den verdensomspændende organisation ASHRAE, der arbejder med indeklima, opvarmning, køling og ventilation. Udnævnelsen er en unik mulighed for at styrke det internationale forskningssamarbejde på området.

Professor Bjarne W. Olesen fra DTU Byg er blevet valgt som præsident for den internationale organisation ASHRAE med hovedsæde i Atlanta, USA.

Præsidentperioden løber fra juli 2017 og et år frem.

ASHRAE er verdens største ingeniørorganisation for indeklima, opvarmning, køling og ventilation. Organisationen har cirka 57.000 medlemmer fordelt på mere end 130 lande.

Fællesskabet skal udvides

Som præsident vil Bjarne W. Olesen have fokus på at udvide det globale fællesskab inden for ASHRAE’s fagområde, udvide de teknologiske horisonter for organisationen og udvide organisationens værdi for medlemmerne.

”Alle førende virksomheder er til stede internationalt. Konsulenter, ingeniører og arkitekter arbejder på verdensomspændende projekter, og derfor er ASHRAE nødt til at have en stærkere global tilstedeværelse for at betjene vores medlemmer bedst muligt,” sagde Bjarne W. Olesen i sin indsættelsestale, som blev holdt i den amerikanske by Long Beach.

Styrkelse af internationalt samarbejde

Det er kun anden gang, at en person uden for Nordamerika bliver udnævnt til præsident for ASHRAE. At posten nu bestrides af en medarbejder på DTU giver en unik for at styrke det internationale samarbejde inden for forskningen i indeklima og bygningsfysik. Det mener professor Geo Clausen, som er leder af Sektion for Indeklima og Bygningsfysik på DTU Byg.

”Jeg er stolt af, at Bjarne W. Olesen har opnået denne ærefulde position. Det er en anerkendelse af det arbejde, han indtil nu har lagt i sit forskningsområde. Udnævnelsen giver samtidig mulighed for at styrke DTU’s samarbejde med internationale forskningskolleger, myndigheder og virksomheder på verdensplan,” siger Geo Clausen.