Nyt om samarbejde

VÆLG INTERVAL
RSS
2014
01 OKT

Sommerskole om One Health gentages næste år

DTU og Københavns Universitet har afholdt en sommerskole om One Health, hvor DTU Veterinærinstituttets eksperter underviste i vektor- og luftbårne zoonoser. Kurset planlægges...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Vira Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme Produktionsdyr
01 OKT

Nysgerrig forsker opdager smittefarlig sibirisk mitte i Europa

DTU Veterinærinstituttets postdoc Carsten Kirkeby måtte altså lige undersøge en irriterende mittesværm fra sommerferien nærmere. Det førte til opdagelsen af en potentielt...

Vira Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
30 SEP

200 deltog i vellykket EPIZONE-årsmøde i København

I sidste uge delte 200 internationale fagfolk den sidste nye viden om epizootiske husdyrsygdomme ved EPIZONE’s 8. årsmøde, der blev afholdt i København og arrangeret af...

Fødevarer, fisk og landbrug Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Vira Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
30 SEP

Færre resistente bakterier i dansk kyllingekød

Betydeligt færre resistente ESBL-bakterier er fundet i dansk kyllingekød i 2013 sammenlignet med året før. Derimod er forekomsten af ESBL-bakterier i importeret kyllingekød...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
26 SEP

Samarbejde om forskning i MRSA

DTU Fødevareinstituttet er ikke udelukket fra et forskningsprojekt, som skal kortlægge smittevejene for svine-MRSA, hvilket Ingeniøren ellers skriver den 26. september...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
09 SEP

Salmonella i æg har resulteret i sygdom hos mennesker

Det nylige fund af salmonella hos en producent, som leverer æg til Hedegaard Foods A/S, har formodentlig resulteret i sygdom hos mennesker. Syv salmonellatilfælde fra...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
05 AUG

Nye metoder til at identificere MRSA-bakterier i grise

Det er vigtigt at holde antallet af MRSA-infektioner på et lavt niveau. I et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet er de nyeste teknologier indenfor hel-genom-sekventering...

Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug
10 JUL

Husdyr som kilde til salmonella hos mennesker i EU

En del af forekomsten af salmonella hos mennesker stammer fra husdyr. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet anslår, hvor stor en del af infektionerne, der kan tilskrives...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Bakterier og mikroorganismer
04 JUL

Halvvejsstatus på undersøgelser af kvægaborter

DTU Veterinærinstituttet har modtaget 81 indsendelser i første halvdel af Fødevarestyrelsen kampagneperiode, hvor kvægaborter gratis kan sendes til undersøgelse. Årsagerne...

Husdyrsygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Bakterier og mikroorganismer Vira
02 JUL

DTU Veterinærinstituttet leder to projekter under CoVetLab

Netværket CoVetLab, der består af fem nationale veterinærinstitutter i Europa, har besluttet at støtte tre forskningsprojekter, der omhandler diarré hos svin, afrikansk...

Bioteknologi og biokemi Vira Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Husdyrsygdomme