Nyt om samarbejde

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
Roberto Flore. Foto: CHP Docx
12 JUL

DTU ansætter leder til nyt Foodlab

DTU ansætter den internationalt anerkendte Roberto Flore til at stå i spidsen for DTU Skylabs kommende Foodlab.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2016
Plastik i fiskemaver.
21 APR

Plastik i maverne på 23 procent af undersøgte torsk og sild

Den første danske undersøgelse af mikroplastik i maverne på torsk og sild fra Østersøen og Nordsøen fandt plastik i næsten...

Fisk og skaldyr Havforskning Fødevarekvalitet
2015
24 NOV

DTU Veterinærinstituttet inviterer til årsmøde i Society for Veterinary Epidemiology...

Årsmødet bliver afholdt fra den 16.-18. marts 2016 i Helsingør. DTU Veterinærinstituttet arrangerer årsmødet sammen med Kø...

Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Produktionsdyr Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
Det at kunne dokumentere fødevarers kvalitet og oprindelse kan vise sig at være en oplagt konkurrencefordel, mener amerikanske eksperter.
02 MAR

Udnyt data fra jord til bord

Det er en oplagt mulighed at koble fødevarer med sensorer og it, der dokumenterer kvalitet og oprindelse. Sådan lyder budskabet til dansk fødevareindustri...

Elektronik Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarekvalitet System- og datasikkerhed Dataanalyse
02 MAR

Mennesker mødes, og virksomheder opstår

Da en ung forskergruppe med et par patenter under armen blev sat sammen med en erfaren entreprenør, gik det stærkt. Sammen er de nu med virksomheden Specshell...

Entreprenørskab Innovation og produktudvikling Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Katalyse Hardware og komponenter Organisk kemi Enzymer og proteiner Bakterier og mikroorganismer
2014
Photo: Colourbox.com
03 NOV

Hygiejnisk design i fremtiden

Hygiejnisk design af lokaler og bygninger giver optimale hygiejniske forhold. Men branchen er udfordret af, at rengøring typisk er udliciteret. DTU Center for Hygiejnisk...

Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
01 OKT

Workshop om detektion og kvantificering af proteinmodifikationer

Ikke-enzymatiske modifikationer af proteiner påvirker deres funktion og struktur. Sådanne modifikationer i fødevarer har konsekvenser for fødevarens...

Enzymer og proteiner Biologiske systemer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
17 SEP

Forskning skal skabe vækst i ingredienser

Nationalt IngrediensCenter, NIC, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
16 SEP

Nyt Nationalt IngrediensCenter, NIC

Et stærkt samarbejde indenfor ingrediensområdet har til formål at styrke området og synliggøre alle de initiativer, der allerede er i gang...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
04 SEP

Laks indeholder sundhedsfremmende bioaktive peptider

Biprodukter fra lakseproduktion indeholder bioaktive peptider som blandt andet vil kunne have en positiv effekt på forhøjet blodtryk, type-2 diabetes og oxidativt...

Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Enzymer og proteiner Fødevarekvalitet
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
27 AUG

Forskere opfordrer til stop for unødig brug af fluorerede stoffer

En række fremtrædende internationale forskere blandt andet fra DTU Fødevareinstituttet opfordrer til kun at bruge fluorerede stoffer, hvor de er absolut...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
07 AUG

Seminar om produktion af fremtidens fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om produktion af fremtidens fødevarer med fokus på, hvordan hygiejnisk design, sensorisk kvalitet, nye...

Fermentering Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Innovation og produktudvikling Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
21 JUL

Invitation til konference om produktion af kvalitetsfødevarer

inSPIRe og Innovationsfondens programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd inviterer til konference om, hvordan kvalitetsfødevarer kan produceres...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
21 MAJ

God fødevarehygiejne starter ved designet

Mange steder i en produktionsproces kan det gå galt med rengøringen. DTU Center for Hygiejnisk Design, som er placeret i DTU Fødevareinstituttet, tester...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
25 APR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Kina

DTU og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer har indgået en samarbejdsaftale, som vil styrke Danmark og Kinas videnskabelige samarbejde om...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
01 APR

Forstå datomærkningen på fødevarer

Fødevarer er enten mærket med ’Mindst holdbar til’ eller ’Sidste anvendelsesdato’. Det er producentens ansvar at mærke fø...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
14 MAR

Invitation til seminar om hygiejnisk design

Kom til seminar på DTU Center for Hygiejnisk Design og hør om nødvendigheden af hygiejnisk design. Afdelingschef Henning Høgh Jensen fra DTU...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
27 JAN

Invitation til temadag om prædiktiv mikrobiologi

Kom til temadag på DTU Fødevareinstituttet og hør om prædiktiv mikrobiologi og få konkrete eksempler på, hvordan den kan anvendes...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug