Nyt om samarbejde

VÆLG INTERVAL
RSS
2015
05 NOV

D-vitaminniveauer kan sammenlignes på tværs af studier og lande

Viden om en befolknings D-vitaminniveau er vigtig for at kunne vurdere, hvor stor en andel, der har eller risikerer at udvikle D-vitaminmangel og for at kunne udarbejde...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
19 MAJ

En håndfuld nødder dagligt kan fremme din sundhed

Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på de sundhedsmæssige...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2014
27 NOV

Udvikling af omega-3-holdige ingredienser vinder innovationspris

En forretningsidé, hvor restprodukter fra fiskeindustrien bliver forvandlet til værdifulde ingredienser fulde af omega-3 fiskeolier, har vundet innovationskonkurrencen...

Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
11 NOV

Øget viden om D-vitamin med matematisk model

Ny matematisk model beskriver ændringer i koncentrationen af D-vitamin i blod og væv i minigrise, efter de har fået D-vitamin i kosten eller er blevet belyst med en lampe...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
04 SEP

Laks indeholder sundhedsfremmende bioaktive peptider

Biprodukter fra lakseproduktion indeholder bioaktive peptider som blandt andet vil kunne have en positiv effekt på forhøjet blodtryk, type-2 diabetes og oxidativt stress...

Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Enzymer og proteiner Fødevarekvalitet
07 JUL

Invitation til indvielse af nyt Nationalt IngrediensCenter

Nationalt IngrediensCenter, NIC, er et samarbejde mellem virksomheder, universiteter og brancheorganisationer indenfor ingrediensområdet. Indvielsen af det nye center...

Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
28 MAJ

Nyt redskab til vurdering af mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllinger

TRiMiCri er et nyt sofwareredskab til fastsættelse og evaluering af risikobaserede mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllingekød. Softwaren er udviklet på...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhedsfremmende stoffer Produktionsdyr
09 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
31 JAN

Ny hjemmeside om vildt

DTU Veterinærinstituttets hjemmeside Vildtsundhed.dk har fået nyt design, ny opbygning og nyt indhold. For eksempel er der kommet billeder af organer, der kan benyttes...

Sundhedsfremmende stoffer