Nyt om samarbejde

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Planter der vokser i et robotiseret GrowBot mini-drivhus. Foto: Daniel Vorting
25 NOV

Flere skoleelever skal dyrke grønt via computeren

Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi
Fisk. Foto: Colourbox.dk
03 MAR

Regnemodel laver personlige kostråd for optimalt fiskeindtag

En regnemodel fra DTU genererer personlige kostråd for, hvor meget fisk en person behøver at spise for at efterleve anbefalingerne for indtag af D-vitamin...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
Foto: Bax Lindhardt
02 MAR

Hvis 350 gram fisk er sundt – er 700 gram så dobbelt så sund

Helhedsvurderinger er en ny metode, der afvejer fødevarernes positive og negative effekter på sundheden. Seniorforsker Morten Poulsen er leder af DTU Fø...

Ernæring og kostvaner
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner.
25 FEB

En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret

Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2019
Photo: Colourbox.com
05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
2018
Image: DTU
22 NOV

Elever kan snart programmere og dyrke grønt i skolen

Danske skoleelever får mulighed for at lege med maden i et nyt projekt, hvor de med en computer kan dyrke grønt i biologitimerne.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Image: Colourbox.dk
14 NOV

Ingen grund til at anbefale glutenfattig kost til alle

Stort studie af effekten af at spise en glutenfattig kost får ikke forskerne bag til at anbefale folk at undgå gluten, med mindre de har cøliaki eller...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.dk
25 OKT

Hver sjette 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter

Cirka 16 procent af danske 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter, og hver tredje bruger har oplevet bivirkninger efter indtag, viser en undersø...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.dk
12 SEP

Hjælp til sund mad i daginstitutioner

En ny guide fra Fødevarestyrelsen skal hjælpe danske daginstitutioner med at tilberede sundere mad til børnene. DTU har udarbejdet guidens ernæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Roberto Flore. Foto: CHP Docx
12 JUL

DTU ansætter leder til nyt Foodlab

DTU ansætter den internationalt anerkendte Roberto Flore til at stå i spidsen for DTU Skylabs kommende Foodlab.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2017
Copyright: Fødevarestyrelsen
31 AUG

Måltidsmærket hjælper kantinekunder til at spise sundere

Maden i kantiner, der har indført principperne bag Fødevarestyrelsens nye officielle Måltidsmærke, er generelt mindre energitæt end mad...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.dk
03 MAJ

Højrisiko overvægt vejer tungt hos 55-75-årige danskere

En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet blandt 55-75-årige danskere viser, at såkaldt højrisiko overvægt er den mest udbredte...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Grafik: DTU Fødevareinstituttet
24 MAR

Værktøj beregner hurtigt og nemt fødevarers varedeklarationer

Et gratis værktøj udviklet på DTU Fødevareinstituttet kan hjælpe fødevarevirksomheder med hurtigt og nemt at beregne de oplysninger...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Indtag af slik og chokolade (gram pr. dag) på hverdage og weekenddage blandt børn og unge i perioden 2005 til 2013.
23 MAR

Børn og unge spiser flere søde sager i weekenden

Danske børn og unge spiser generelt sundere end ved årtusindskiftet, især fordi deres kost i dag indeholder dobbelt så meget fuldkorn og mindre...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
06 MAR

Næringsindhold i svinekød stort set uændret

Danske svin i dag er gennemsnitligt 13% større ved slagtning end for 20 år siden, men næringsindholdet i svinekødsudskæringer er stort set...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
07 FEB

Protein lige vigtig selvom appetitten skrumper med alderen

Selvom portionsstørrelserne bliver mindre, når appetitten svinder med alderen, skal mængden af protein på tallerkenen forblive konstant. Det er...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
02 FEB

Kedelig nordisk førsteplads til Danmark for rygning og alkohol

Danmark indtager en kedelig førsteplads som det land i Norden, hvor flest voksne ryger dagligt og oftest drikker alkohol. Det viser den anden fællesnordiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
25 JAN

Flere svært overvægtige i Norden

Flere voksne er blevet svært overvægtige i Norden. Det viser en fællesnordisk befolkningsundersøgelse af kost, fysisk aktivitet og overvæ...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
19 JAN

Flere voksne i Norden spiser usundt

Flere voksne i Norden spiser usundt. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse med sammenlignelige resultater om kost, fysisk aktivitet og overvæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: DTU Fødevareinstituttet
11 JAN

Opfindsomhed og omtanke gør skolemad sundere

Opfindsomhed og omtanke er nogle af de ingredienser, der kan give sortimentet i skolers madordning et sundhedsmæssigt løft. Det viser en undersøgelse...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner