Nyt om samarbejde

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Photo: Colourbox.com
05 MAR

DTU booster resistensovervågningen i Afrika og Asien

DTU Fødevareinstituttet hjælper i tre nye projekter afrikanske lande til at implementere helgenomsekventering og Asien med at skaffe bedre data i kampen mod...

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Fisk. Foto: Colourbox.dk
03 MAR

Regnemodel laver personlige kostråd for optimalt fiskeindtag

En regnemodel fra DTU genererer personlige kostråd for, hvor meget fisk en person behøver at spise for at efterleve anbefalingerne for indtag af D-vitamin...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
Foto: Bax Lindhardt
02 MAR

Hvis 350 gram fisk er sundt – er 700 gram så dobbelt så sundt

Helhedsvurderinger er en ny metode, der afvejer fødevarernes positive og negative effekter på sundheden. Seniorforsker Morten Poulsen er leder af DTU Fø...

Ernæring og kostvaner
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner.
25 FEB

En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret

Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
A biosensor equipped with a nanochip can detect diarrhoea bacteria in piglets
20 FEB

Biosensor kan reducere antibiotikaforbrug til smågrise

Biosensor med nanochip kan afsløre diarrébakterier hos smågrise og nedbringe landbrugets forbrug af antibiotika.

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Innovation og produktudvikling
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
18 FEB

Luftanalyser afslører oftere campylobactersmitte i kyllinger

Sandsynligheden for at opdage campylobactersmitte i en kyllingeflok er firedoblet med en metode udviklet i et EU-projekt ledet af forskere fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
10 FEB

Arvtager til global resistensovervågning via spildevand søges

DTU-professor efterlyser i tidsskriftet Science nogle til at videreføre en global overvågning af antibiotikaresistente bakterier og smitsomme sygdomme via...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Copyright: DTU Fødevareinstituttet
15 JAN

Cocktaileffekter kan forudsiges med online-beregner

Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
Vegansk 'yoghurt'. Foto: DTU Fødevareinstituttet
14 JAN

Vegansk ’yoghurt’ lavet på mælkesyrebakterier fra planter

Forskere på DTU har identificeret danske mælkesyrebakterier fra planter, som gør det muligt at lave et 100% vegansk alternativ til yoghurt med bare tre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevareteknologi
Foto: Shutterstock
09 JAN

Nyt apparat påviser sygdomme i fjerkræ

Med et nyt, bærbart apparat kan man detektere salmonella, campylobacter og fugleinfluenza i fjerkræ- og fødevareproduktion på under en time.

Vira Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Husdyrsygdomme
2019
Photo: Colourbox.com
21 NOV

DTU øger den internationale antibiotikaresistensrådgivning

FN’s fødevare- og landbrugsorganisation har udnævnt DTU Fødevareinstituttet som nyt referencecenter for antibiotikaresistens.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
12 NOV

UVB-lamper i svinestalden giver kød med masser af D-vitamin

Kød fra svin, der får en daglig dosis UVB-lys i måneden før slagtning, indeholder op til 20 gange så meget D-vitamin som normalt, viser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Innovation og produktudvikling
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
09 OKT

Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger stabilt

Forekomsten af antibiotikaresistens i fødevareproducerende dyr og kød i Danmark ligger nogenlunde stabilt, viser den årlige DANMAP-overvågning...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Foto: NatureEnergy
20 SEP

Bioøkonomi kan skabe bæredygtige forretningsmuligheder

Ny rapport: Teknologiske løsninger hjælper danske virksomheder til at forvandle biologiske affaldsprodukter til nye produkter inden for f.eks. fødevarer...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Energi Miljø og forurening
Foto: FOSS
11 SEP

FOSS og DTU indgår samarbejde om fødevareinnovation

FOSS og DTU går sammen om forskning, udvikling og uddannelse inden for fødevareområdet.

Fødevarer, fisk og landbrug
Image supplied
25 JUL

EFSA identificerer det næste årtis vigtigste forskningsbehov

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har fremlagt en liste over, hvor der er størst behov for yderligere forskning for at sikre den bedste...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Campylobacterbakterier. Foto: CDC - Centers for Disease Control and Prevention
24 JUL

Pas på madbakterierne i sommervarmen

50 forbrugere er blevet syge af campylobacter fra dansk kyllingekød. Det reelle antal patienter kan være langt højere. Fødevarestyrelsen opfordrer...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: Colourbox.dk
23 MAJ

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Nyt projekt skal udvikle teknologier og metoder, der kan dokumentere fødevarers vej fra jord til bord og samtidigt forhindre plagiering. Projektet ledes af DTU F...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Vegansk desseert vinder konkurrence om fødevareinnovation. Fra venstre: Andrea Lauridsen, Reem El-Moussa og Sarah Nyrup. Foto: Mikal Schlosser
20 MAJ

Genbrug fra kikærter blev til vegansk dessert

En vegansk mousse baseret på kogevand fra kikærter vandt konkurrence om innovative og bæredygtige fødevarer.

Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Innovation og produktudvikling Fødevareteknologi
Foto: Jacob Kragh Andersen, EnviDan
02 APR

Københavnernes bioaffald kan blive til bøffer

Nyt projekt vil udvikle teknologi til at udvinde protein fra organisk affald, som efterfølgende kan anvendes som tilskud til mennesker eller i foder til husdyr...

Fødevareproduktion