Nyt om samarbejde

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
2014
07 MAJ

D-vitaminberigelse af mælk og brød virker

Ved at drikke mælk og spise brød beriget med D-vitamin, kan D-vitaminmangel i vintermånederne næsten undgås. Det viser et ph.d.-projekt fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
09 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
2013
13 SEP

Film om tarmfloraens betydning for sygdomme

I fremtiden bliver det muligt ud fra kosten og viden om det enkelte menneskes genetik at påvirke bakteriesammensætningen i menneskets tarm og derved mere målrettet forebygge...

Ernæring og kostvaner Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme