Nyt om samarbejde

VÆLG INTERVAL
RSS
2017
30 AUG

Nordisk samarbejde styrkes

DTU har underskrevet en officiel samarbejdsaftale med Åbo Akademi og NTNU for at styrke den nordiske videnskabelige forskningsprofil internationalt.

Bioteknologi og biokemi Energi Fødevarer, fisk og landbrug Kemi Materialer Miljø og forurening
16 JUN

Universitetsforskning øger life science-sektorens konkurrenceevne

Danske life science-virksomheder oplever, at deres samarbejde med danske universiteter øger konkurrenceevnen, viser en ny analyse.

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Kemi Medicin og medicoteknik
2015
09 OKT

Nyt anlæg på DTU Kemiteknik skal sikre miljøvenligt dyrefoder

Et nyt fermenteringsanlæg, skal på baggrund af teknologi fra virksomheden UniBio A/S sikre, at forbrugerne i fremtiden kan sætte kød med et lavere CO2-aftryk på spisebordet...

Bioteknologi og biokemi Energi Fødevarer, fisk og landbrug Kemi Matematik Produktion og ledelse
14 APR

Tang skal skabe vækst i Ghana

DTU samarbejder med universiteter i Ghana om at udnytte tang fra Atlanterhavet til at skabe økonomisk vækst.

Fødevarer, fisk og landbrug Kemi
2014
03 JUL

Akrylamid i maden kan øge risikoen for at udvikle kræft

Akrylamid i maden øger potentielt risikoen for at udvikle kræft, slår den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, fast i en foreløbig videnskabelig vurdering. DTU...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Organisk kemi
10 JUN

InnovationsFonden investerer 79 millioner kr. i DTU-forskning

Den nyoprettede fond - InnovationsFonden - investerer nu for første gang i ny forskning og innovation på landets universiteter og i danske virksomheder. Fonden investerer...

Havforskning Mikro- og nanoteknologi Katalyse Fødevarer, fisk og landbrug Materialer Medicin og medicoteknik Informationsteknologi
2013
10 JUL

Fakta om uorganisk arsen i fødevarer

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, vurderer, at uorganisk arsen er kræftfremkaldende. I Danmark er ris og risprodukter en væsentlig kilde til uorganisk arsen for alle...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Uorganisk kemi