Nyt om samarbejde

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
18 AUG

Ny europæisk antibiotikaanbefaling med dansk fingeraftryk

Dansk input har bidraget til en anbefaling om, at landbruget i EU skal mere end halvere brugen af antibiotikapræparater indeholdende colistin, som er den sidste mulighed...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Produktionsdyr
2014
05 DEC

Udsigt til mere bæredygtig griseproduktion

Virksomheden Vitalys fremstiller stoffet lysin, som tilsættes grisefoder. Tilsætningen gavner miljøet, fordi lysin mindsker behovet for at give dyrene sojaprotein. Og takket...

Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Celler Syntetisk biologi Produktionsdyr Fødevareproduktion
18 NOV

DTU Veterinærinstituttet leder indsats mod MRSA

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har bevilliget 35 mio. kr. til et projekt, der skal øge vores viden om smittespredning af resistente bakterier som MRSA...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
03 OKT

DTU Veterinærinstituttet skal udvikle computermodel til bekæmpelse af yverbetændelse

Mælkeafgiftsfonden har bevilliget 12,7 millioner kroner til et forskningsprojekt, der skal sikre en mere effektiv kontrol af smitsom yverbetændelse og dermed bidrage til...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
01 OKT

Sommerskole om One Health gentages næste år

DTU og Københavns Universitet har afholdt en sommerskole om One Health, hvor DTU Veterinærinstituttets eksperter underviste i vektor- og luftbårne zoonoser. Kurset planlægges...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Vira Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme Produktionsdyr
30 SEP

200 deltog i vellykket EPIZONE-årsmøde i København

I sidste uge delte 200 internationale fagfolk den sidste nye viden om epizootiske husdyrsygdomme ved EPIZONE’s 8. årsmøde, der blev afholdt i København og arrangeret af...

Fødevarer, fisk og landbrug Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Vira Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
30 SEP

Færre resistente bakterier i dansk kyllingekød

Betydeligt færre resistente ESBL-bakterier er fundet i dansk kyllingekød i 2013 sammenlignet med året før. Derimod er forekomsten af ESBL-bakterier i importeret kyllingekød...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
26 SEP

Samarbejde om forskning i MRSA

DTU Fødevareinstituttet er ikke udelukket fra et forskningsprojekt, som skal kortlægge smittevejene for svine-MRSA, hvilket Ingeniøren ellers skriver den 26. september...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
09 SEP

Salmonella i æg har resulteret i sygdom hos mennesker

Det nylige fund af salmonella hos en producent, som leverer æg til Hedegaard Foods A/S, har formodentlig resulteret i sygdom hos mennesker. Syv salmonellatilfælde fra...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
05 AUG

Nye metoder til at identificere MRSA-bakterier i grise

Det er vigtigt at holde antallet af MRSA-infektioner på et lavt niveau. I et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet er de nyeste teknologier indenfor hel-genom-sekventering...

Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug