Nyt om samarbejde

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Copyright: DTU Fødevareinstituttet
15 JAN

Cocktaileffekter kan forudsiges med online-beregner

Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
2019
Photo: Courage Kosi Setsoafia Saba. University for Development Studies, Ghana
08 MAR

Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden

Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
10 JAN

Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien

Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter p...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2018
Image: Colourbox.dk
31 OKT

Ni ”nye” hormonforstyrrende stoffer identificeret

Forskere fra DTU og SDU har fundet solidt videnskabeligt belæg for, at yderligere ni kemiske stoffer er hormonforstyrrende.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2017
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
05 OKT

Endnu engang fald i antibiotikaforbrug til dyr

Det samlede forbrug af antibiotika til dyr er faldet for tredje år i træk. Det viser den årlige DANMAP-overvågning for 2016, som Statens Serum Institut...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Gener og genomer
Photo: Colourbox.com
02 MAR

DTU-aktie i at EU stempler fire stoffer som hormonforstyrrende

På dansk forslag har EU i februar 2017 besluttet at anerkende, at fire phthalater er hormonforstyrrende for mennesker. DTU Fødevareinstituttet har bidraget...

Sundhed og sygdomme Fødevaresikkerhed
Image supplied
16 FEB

Nytænkning nødvendig for at bekæmpe antibiotikaresistens

For at bremse udviklingen af antibiotikaresistente bakterier er det nødvendigt at finde nye måder at forebygge og behandle infektioner i dyr, gentænke...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2016
Image: DTU Fødevareinstituttet
29 NOV

Dansk overvågning af antibiotika vigtig i kampen mod resistens

Den danske overvågning af antibiotikaforbrug og -resistensudvikling blandt dyr, mennesker og fødevarer har de sidste 20 år gjort det muligt - på...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
30 AUG

Bedre beskyttelse af forbrugere mod skadelige stoffer

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet skal prioritere de hormonforstyrrende stoffer, der udgør den største risiko for menneskers sundhed, videreudvikle...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
26 JAN

DTU er med til at sætte fokus på fødevarekontaktmaterialer i EU

En workshop i Europa Parlamentet sætter den 26. januar 2016 fokus på udviklingen af sikre og innovative fødevarekontaktmaterialer i fremtiden. DTU F...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
18 JAN

Globale tal for sygdomsbyrden fra fødevarer

Hvert år bliver hver tiende verdensborger syg af den mad, de spiser, og 420.000 dør som følge heraf. Det viser en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2015
Foto: Panther Media
04 DEC

DNA fra flytoiletter kan bane vejen for global sygdomsovervågning

Analyser af prøver fra flytoiletter viser, at det er muligt at iværksætte en global overvågning af sygdomsudbrud, som kan være med til at...

Bakterier og mikroorganismer Vira Dataanalyse Sundhed og sygdomme Gener og genomer Syntetisk biologi Fødevaresikkerhed
Foto: Joachim Rode
04 DEC

"Vi er nødt til at spille på den store boldbane"

Professor Frank Aarestrup forstår ikke tanken om, at Danmark skulle være sig selv nok. ”Vi er en del af verden på godt og ondt,” mener han...

Bakterier og mikroorganismer Vira Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Gener og genomer Syntetisk biologi
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
03 SEP

Ny viden styrker risikovurderinger af fødevarekontaktmaterialer

De seneste års forskning og risikovurderinger af kemikalier i fødevarer har ifølge den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, produceret...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
28 AUG

Grænseværdi for fluorerede stoffer i fødevareemballage

Fødevaremyndighederne har indført en vejledende grænseværdi for fluorerede stoffer i fødevareemballage for at reducere brugen af stofferne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
25 JUN

Tre kopper kaffe om dagen er OK for de fleste voksne

Raske voksne vil generelt ikke opleve bivirkninger ved et koffeinindtag på mindre end 400 mg dagligt, hvilket svarer til tre kopper kaffe dagligt. Grænsen for...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
03 JUN

Metode giver mere viden om skadelige stoffer i fødevareemballage

En ny metode til hurtigere at undersøge kemiske stoffer i fødevareemballage af pap og papir er udviklet i et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning Sundhed og sygdomme
Copyright: DTU Fødevareinstituttet
14 APR

Optagelser fra seminar om kemikalie-cocktails i mad

Kemikalier i selv små doser kan have en markant negativ effekt, hvis de optræder i en kemikalie-cocktail. Det er en af hovedkonklusionerne fra Danmarks stø...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
Copyright: DTU Fødevareinstituttet
19 MAR

Ny viden styrker risikovurdering af kemikalie-cocktails i mad

Danmarks største forskningsprojekt om cocktaileffekter af kemikalier i fødevarer har slået fast, at kemikalier i selv små doser kan have en markant...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
23 FEB

DTU Fødevareinstituttet fastholder vurdering af bisphenol A

Efter at have gransket den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA's nye sundhedsvurdering af bisphenol A, fastholder DTU Fødevareinstituttet sin...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug