Rejser og ankomst fra udlandet for studerende

Opdatering 14. januar:

Særlige retningslinjer gældende fra den 9. januar kl. 17.00 til den 7. februar (kan forlænges): 

  • Man skal kunne fremvise en negativ test, der ikke er mere end 24 timer gammel ved indrejse. 
  • Man skal have et anerkendelsesværdig formål eller en opholdstilladelse for at komme ind i Danmark.
  • Studie alene er i ovenstående periode suspenderet som et anerkendelsesværdigt formål.

Udenrigsministeriet fraråder på nuværende tidspunkt alle rejser til hele verden. Læs mere.

Hold dig opdateret - og følg til enhver tid myndighedernes anvisninger: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/ 

Nedenstående er ikke gældende i perioden 9. januar kl. 17.00 til og med den 7. februar. Se ovenfor.

 

Nedenfor er DTU’s reglement for studerende, som vender tilbage til Danmark og DTU efter rejse til udlandet. Bemærk, at DTU’s reglement på nogle punkter adskiller sig fra de officielle vejledninger, da man på universiteterne har hjemmel til at fastsætte særlige restriktioner i forbindelse med rejser til udlandet for studerende efter aftale med myndighederne.

Det nedenstående reglement er udarbejdet for at gøre det så sikkert og trygt som muligt for alle at færdes på DTU.

 

Rejser til udlandet (herunder julerejser)

Hvis du som turist/privatperson rejser til et land eller en region, som myndighederne fraråder rejser til (et orange land/en orange region), skal du testes for COVID-19, når du ankommer til Danmark.

 

Ved kortere rejser (under 4 dage) skal du testes på 4. dagen, efter du er ankommet til Danmark. Du skal have taget en opfølgende test på 6. dagen. Du må komme på DTU, når du har fået det første negative testresultat.

 

Ved længere rejser (mere end 4 dage, inklusive studerende som har været på udlandsophold i efterårssemesteret) kan du få taget den første test, allerede når du ankommer til Danmark. Du skal fortsat have taget en opfølgende test hurtigst muligt herefter. Du må komme på DTU, når du har fået det første negative testresultat.

 

Hvis du rejser til lande, som myndighederne fraråder rejser til (orange lande), anbefaler DTU, at du også lader dig teste for COVID-19 før afrejse fra det land, du befinder dig i. Testen bør ikke tages tidligere end 72 timer inden indrejsen. Hvis du ikke er dansk statsborger, skal du være opmærksom på, at du kan blive bedt om at fremvise dokumentation for et negativt testresultat, når du ankommer til Danmark.

Følg Udenrigsministeriets 'Rejseråd i en tid med COVID-19'. 

 

Hvis du ikke er dansk statsborger eller bosiddende i Danmark, skal du også dokumentere, at du har et værdigt formål med at rejse ind i Danmark. Læs mere på hjemmesiden nedenfor for information om, hvordan du dokumenterer dette.

Læs nærmere om rejser ind i Danmark på https://coronasmitte.dk/rejser-ind-i-danmark.
Bemærk, at reglen om en negativ COVID-19 test for at komme på campus ikke fremgår af hjemmesiden. Det er en regel, DTU har hjemmel til at fastsætte for studerende. 

 

Har du brug for dokumentation på, at du modtager undervisning, som kræver fysisk tilstedeværelse, kan du kontakte coronastudentinfo@dtu.dk via din studiemail og bede om dokumentation. Bemærk, at DTU’s mulighed for at udstede denne dokumentation afhænger af situationen, og om undervisning med fysisk tilstedeværelse på DTU finder sted på det tidspunkt, du ankommer.

 

Nye studerende der ankommer fra udlandet

Nye studerende, der ankommer fra lande, som myndighederne fraråder unødvendige rejser til, skal kunne fremvise et negativt COVID-19 testresultat ved grænsen, når de ankommer til Danmark. COVID-19 testen må maksimalt være foretaget 72 timer inden, du er rejst ind i Danmark. 


Hvis du mod forventning ikke kan fremvise ovenstående testresultat, skal du være opmærksom på, at politiet kan afvise dig ved grænsen.

 

Du skal ved ankomst til Danmark have foretaget endnu en test. Denne kan tages ved ankomst i lufthavnen. Der kan også findes mobiletestcenter, hvor tidsbestilling ikke er nødvendigt på www.coronaproever.dk. Denne test skal være negativ, før du må komme på campus.

 

Hvis du alligevel får adgang til Danmark, skal du have foretaget en COVID-19 test, efter du er rejst ind i landet. Hvis testresultat er negativt, kan du møde på DTU. Du må ikke møde på campus, før du har fået et negativt testresultat. 

Hvis du ikke er dansk statsborger eller bosiddende i Danmark, skal du også dokumentere, at du har et værdigt formål med at rejse ind i Danmark. Læs mere på hjemmesiden nedenfor for information om, hvordan du dokumenterer dette.

Læs nærmere om rejser ind i Danmark på https://coronasmitte.dk/rejser-ind-i-danmark Bemærk, at reglen om en negativ COVID-19 test for at komme på campus ikke fremgår af hjemmesiden. Det er en regel, DTU har hjemmel til at fastsætte for studerende.

Hvis det er muligt, udsteder DTU dokumentation for, at der afholdes undervisning med fysisk tilstedeværelse, og at du har et værdigt formål med at rejse ind i landet. Bemærk, at DTU's mulighed for at udstede denne dokumentation afhænger af situationen, og om undervisning med fysisk tilstedeværelse på DTU finder sted på det tidspunkt, du ankommer.

 

Følg myndighedernes retningslinjer for rejser ud af Danmark

Myndighederne opdaterer deres rejsevejledning hver torsdag. Læs myndighedernes rejseanbefalinger 

Studerende, som opholder sig i udlandet eller vælger at rejse til udlandet, skal være opmærksomme på, at vejledninger og restriktioner kan ændre sig hurtigt. Der kan også være lokale forholdsregler, man skal være opmærksom på. Hold dig opdateret via Udenrigsministeriets rejsevejledninger, på ambassadernes hjemmesider og på DTU Inside.