Rejser til og ankomst fra udlandet

Er du studerende? Se i stedet 'Rejser og ankomst fra udlandet for studerende'.

 

Krav om test og isolation

Der gælder forskellige regler for at rejse til Danmark afhængigt af, hvordan du ankommer til Danmark samt din tilknytning til eller dit formål med at rejse ind i Danmark.

Rejser du i regi af DTU skal du til enhver tid følge myndighedernes retningslinjer. Læs dem her: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/rejser-til-eller-via-danmark 

Ferie/Private rejser

Vælger man at rejse privat, vil eventuelle konsekvenser af rejsen betragtes som selvforskyldt. Det forventes, at man drøfter med sin leder, hvis man planlægger evt. private rejser til udlandet. Herunder skal det aftales, om det er muligt at arbejde hjemmefra i isolationsperioden. Hvis ikke det er muligt, vil isolationsperioden være uden løn. Du bør altid holde dig opdateret om rejsereglerne for det pågældende land inden af- og hjemrejse. Yderligere information kan blandt andet findes her Spørgsmål og svar til rejsende og danske fastboende i udlandet (coronasmitte.dk)

Særligt for tilrejsende nye udenlandske medarbejdere

I forhold til nye udenlandske medarbejdere uden fast bopæl i Danmark er DTU underlagt indrejseregler for udenlandske medarbejdere, som de fremgår hos ArbejdstilsynetPersoner, der rejser til Danmark fra udlandet med henblik på at arbejde på DTU, omfattes af krav om at lade sig teste før og efter indrejse i Danmark (maksimalt 48 timer før indrejse og maksimalt 24 timer efter indrejse). Herudover skal den indrejsende medarbejder have foretaget en PCR test tidligst 48 timer og senest 120 timer efter den første test, der har sikret indrejse i Danmark. Medarbejderen skal endvidere være i isolation i 10 dage fra indrejsen i Danmark eller indtil negativ PCR test foreligger. DTU skal uanset hvad modtage dokumentation for PCR testen. Se mere her: Tilrejsende medarbejdere - KRAV om PCR-test - DTU Inside

Særligt for medarbejdere og studerende bosat i grænselandet

Der henvises til coronasmitte.dk: For udlændinge med fast bopæl i grænselandet (coronasmitte.dk)

Særligt for studerende

Det er krav for indrejse som studerende, at DTU betragtes som åben i forhold til dit studie, og du skal modtage undervisning eller til eksamen ved fysisk fremmøde. Kontakt International student services på International@adm.dtu.dk, hvis du har brug for dokumentation for, at du skal deltage i undervisning eller eksamen med fysisk tilstedevær.

Hold dig løbende opdateret via coroanasmitte.dk: Rejser til eller via Danmark.