Rejser til og ankomst fra udlandet

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele verden. 

 

[Opdateret 02.04.] 

 

Er du studerende? Se i stedet 'Rejser og ankomst fra udlandet for studerende'.

 

 

Særlige retningslinjer er gældende til og med den 20. april 2021. I denne periode gælder det:

 

  • At samtlige udlandsrejser i regi af DTU skal aflyses. Ph.d. studieophold af længere varighed, typisk tre måneder, og udvekslingsophold er dog undtaget.

 

  • At danske statsborgere, personer med bopæl i Danmark eller en gyldig opholdstilladelse i Danmark, der ankommer med fly, skal fremvise en negativ COVID-19-test foretaget inden for 24 timer inden de går om bord samt lade sig teste i lufthavnen ved ankomst. Derudover gælder der krav om 10 dages isolation ved indrejse i Danmark fra udlandet. Isolationen kan afbrydes ved negativ PCR test taget tidligst på 4. dagen fra indrejse i Danmark. For yderligere information – herunder vedrørende ankomst via sø-eller landegrænser - se nærmere her: Rejser til eller via Danmark (coronasmitte.dk) 

 

  • Ferie/privatrejser: Først og fremmest henledes opmærksomheden på, at Udenrigsministeriet fraråder alle udlandsrejser foreløbigt frem til og med 20. april 2021 – dvs. herunder i påskeugen. Vælger man at rejse vil eventuelle konsekvenser af rejsen betragtes som selvforskyldt. Det forventes, at man drøfter med sin leder, hvis man planlægger evt. private rejser til udlandet. Herunder skal det aftales, om det er muligt at arbejde hjemmefra i isolationsperioden. Hvis ikke det er muligt, vil isolationsperioden være uden løn.

 

Særligt for internationale medarbejdere:

  • At internationale medarbejdere eller ph.d. studerende med ansættelseskontrakt, som er ved at flytte til Danmark, skal kunne fremvise negativ test, som højest er 24 timer gammel ved indrejse og kunne fremvise dokumentation for ansættelse. Bosatte i Sydafrika kan ikke rejse ind i Danmark til trods for ansættelse.

 

  • Særligt for tilrejsende medarbejdere (dvs. nye udenlandske medarbejdere uden fast bopæl i Danmark): DTU er underlagt indrejseregler for udenlandske medarbejdere, som de fremgår hos Arbejdstilsynet. Disse afviger fra de generelle indrejseregler på coronasmitte.dk. Personer, der rejser til Danmark fra udlandet med henblik på at arbejde på DTU, omfattes af krav om at lade sig teste før og efter indrejse i Danmark (maksimalt 24 timer før indrejse og maksimalt 24 timer efter indrejse). Herudover skal den indrejsende medarbejder have foretaget en PCR test tidligst 48 timer og senest 96 timer efter den første test, der har sikret indrejse i Danmark. Medarbejderen skal endvidere være i isolation i 10 dage fra indrejsen i Danmark eller indtil negativ PCR test foreligger. DTU skal uanset hvad modtage dokumentation for PCR testen. Se mere her: Tilrejsende medarbejdere - KRAV om PCR-test - DTU Inside

 

Særligt for medarbejdere og studerende bosat i grænselandet:

 

Særligt for studerende:

  • At adgang til Danmark ikke er mulig for internationale studerende. I denne periode er det ikke længere et anerkendelsesværdigt formål for indrejse, at man er optaget på et dansk universitet.

 

Hold dig orienteret og følg til enhver tid myndighedernes anvisninger: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/  Forside (coronasmitte.dk)