Girls' Day in Science

DTU inviterer indenfor i anledning af Girls' Day In Science den 2. oktober 2019.

 

Gymnasiepiger inviteres til DTU

Trænger pigerne i din gymnasieklasse til at se, at der også - eller måske især - er brug for dem på de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser? Og i de spændende jobs, som uddannelserne fører til? Så tag pigerne med til Girls' Day In Science på DTU. Arrangementerne den 2. oktober byder både på faglig inspiration og mulighed for at møde kvinder, der arbejder inden for naturvidenskab og teknologi. DTU inviterer indenfor på Lyngby, Ballerup og Risø Campus.

  • Løs virkelighedens problemer: Har I lyst til at løse virkelighedens problemer ved at lære at kode, så byder DTU Compute på workshoppen 'Løs virkelighedens problemer - lær at kode' til Girls' Day in Science. Læs mere om DTU Computes workshop og tilmeld jer her.
  • Mød fremtidens teknologier på DTU: Kom med indenfor på DTU, Lyngby Campus, og mød nogen af de seje kvinder (og mænd), der arbejder med teknologi, der gør en forskel. Her er mulighed for i 10 forskellige workshops at blive klogere på bl.a. klimaforandringer, computer science, energisystemer og 3D print – og blive klogere på, hvordan ingeniører arbejder. Læs mere og tilmeld jer her.
  • Undersøgelser, øvelser og prototyping, der forandrer verden: Vil I finde jeres egen løsning på et problem, der betyder noget for jer? Så deltag i denne workshop på DTU, Ballerup Campus, hvor I bliver introduceret til diplomingeniørens studie- og arbejdsmetoder: I bruger de kendte naturvidenskabelige metoder fra gymnasiet på en helt ny måde og får et produkt i hånden, der forholder sig til en problemstilling, I kerer jer om - skabt gennem undersøgelser og øvelser. Læs mere og tilmeld jer her.
  • Vindmøllervinger – bygget til at modstå kræfter: En vindmølle, der drejer rundt og producerer energi, bliver ramt af store belastninger fra vinden, som får vingerne til at bøje. Men hvilke kræfter virker egentlig på vindmøllen? Og hvordan forårsager det at vingerne bøjer? Besøg DTU, Risø Campus, se vindmøllerne, lav forsøg – og bliv klogere på, hvordan man kan beregne de enorme kræfter, som vindmøllens vinger er udsat for, og hvordan de skal opbygges for at modstå kræfterne. Læs mere og tilmeld jer her.

Aftenarrangement for 14-15-årige piger med forældre

Går du i 8. eller 9. klasse? Er du pige? Og er du nysgerrig på en uddannelse, der gør det muligt at arbejde med fremtidens grønne energi, designe bæredygtige og innovative produkter eller optimere løsninger inden for det maritime område? Så tag din veninde, søster, mor eller far under armen og besøg DTU. I anledning af Girls’ Day In Science inviterer DTU Mekanik til aftenarrangement, hvor du kan blive klogere på nogle af de mange muligheder, der er for dig, hvis du vælger en ingeniøruddannelse. Du kan høre kvinder fortælle, hvordan de arbejder med at designe fremtidens grønne energi eller bæredygtige og innovative produkter. Og bagefter får du mulighed for sammen med de andre deltagere at arbejde med sjove opgaver, der gør dig klogere på uddannelserne på DTU. Læs mere og tilmeld dig her.

 

Girls’ Day in Science arrangeres af Tektanken

Det er Danmarks største portal for skole-virksomhedssamarbejde, Tektanken, der arrangerer Girls’ Day in Science. Læs mere om de mange forskellige arrangementer i forb. m. Girls' Day In Science på www.tektanken.dk.

 

Tilmeldingsfrist
Onsdag d.18. september 2019 kl.16:00

Tidspunkt

ons 02 okt 19
9:00 - 15:30

Arrangør

DTU
DTU Compute

Hvor

DTU Lyngby Campus, Anker Engelunds Vej, 2800 Kgs. Lyngby