Læs eller bestil DTU's studiekatalog her.
Alle uddannelsesretninger alfabetisk
Som erhvervsorienteret universitet er målet at levere forskning på et højt internationalt niveau, der tager udgangspunkt i teori- og modelopbygning og empiri.
DTU samarbejder med erhvervsliv og myndigheder om innovative løsninger, der opstår i krydsfeltet mellem teknisk videnskab og kreativitet, teori og praksis, universitet og samfund.
DTU udvikler campus til glæde for studerende og forskningen.
Læs om byggeprojekterne
DTU FYSIK Institut for Fysik
Fysikvej
Bygning 309, rum 143
2800 Kgs. Lyngby
Få tilsendt vCard på e-mail.
DTU Fysik-forskere er klar med roadshow og kurser om fusionsenergi til gymnasieklasser og gymnasielærere om arbejdet med at gøre fusionsenergi til en realitet og med inspiration til at bruge fusion som emne i undervisningen.
Samlingen af fusionsreaktoren, ITER, i Frankrig er gået i gang. Søren Bang Korsholm og hans kolleger på DTU Fysik står bag det danske forskningsudstyr til ITER, og det har skabt stor interesse om projektet.
DTU-forskere giver gymnasieelever indsigt i fusionsenergien, som kan blive fremtidens bæredygtige energikilde, og viden om, hvordan de selv kan bidrage til at løse FN’s verdensmål.
BigScience.dk, hvor Søren Bang Korsholm fra DTU Fysik er initiativtager, har gennem april og maj 2020 afholdt en webinarserie som alternativ til de klassiske arrangementer.
Forskere fra DTU Fysik skal udvikle et CTS-målesystem til ITER, verdens største fusionseksperiment. Nu har 15 eksperter netop vendt tommelfingeren opad og godkendt deres arbejde. Foran ligger 12 måneder til at færdiggøre designet af systemet, der skal skabe en bedre forståelse af fusionsplasmafysik...
Omkring 50 forskellige målesystemer vil indgå i verdens største fusionsenergianlæg, ITER. Ét af dem udvikles på DTU, og det skal overvåge plasmaet i ITER’s tokamak.
Nordjysk virksomhed med 25 ansatte leverer løsninger, der skal anvendes i ITER’s fusionsreaktor.
Søren Bang Korsholm, seniorforsker på DTU Fysik, har været i DR2 Dagen for at forklare om nylige fremskridt i fusionsforskning.
Under Naturvidenskabsfestivalen besøgte Seniorforsker Søren Bang Korsholm Egedal Gymnasium i Stenløse og et af Danmarks største gymnasier Rosborg Gymnasium i Vejle. Samlet set blev hans tre oplæg fulgt af ca. 450 gymnasielever.
Kontrakten løber til midt i år 2020, hvor det endelige design af et såkaldt CTS-målesystem til verdens største fusionseksperiment ITER skal være færdigt.
I foråret 2018 kan du finde udstillingen ”Forestillede fremtider” på DTU Bibliotek. Inspirationen er hentet fra den nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling i 1888 i København.
Ny europæisk konference sætter fokus på markedet for leverandører til de mange nye europæiske forskningsfaciliteter, der opføres i disse år.
8 af verdens største højteknologiske forskningsfaciliteter er repræsenteret til den første Big Science Business Forum i februar 2018. Her vil forskningsfaciliteterne fortælle om udbud for milliarder af kroner i ordrer til virksomhederne.
Søren Bang Korsholm, Seniorforsker på DTU Fysik, har været på besøg hos Harddisken på P1 for at fortælle om fusionsenergi, som er den samme proces, der sker i solen.
Den store dokumentarfilmsfestival CPH:DOX vil fremover øge fokus på film om videnskab. DTU deltager ved årets festival både med forskeroplæg til ny film om fusionsenergi og forslag til at producere en dokumentarfilm om katalysatorer.
Der er nye forretningsområder i vente for danske virksomheder, når europæiske forskere prøver at skabe en fremtid uden fossile brændsler gennem fusionsenergi. Og man behøver ikke at være plasmafysiker for at være med.
DTU-forskere har tegnet den hidtil største danske kontrakt til ITER, der bliver verdens første store forsøgsfusionskraftværk.
Interview med Søren Bang Korsholm om fusionenergi i "Videnskabernes Verden" på DRs P1.