>

Gitte Alsing Pedersen

Seniorrådgiver (tidl. ansat)

Gitte Alsing Pedersen

DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Kemisk Risikovurdering og GMO

Henrik Dams Allé

Bygning 201 Rum 006

2800 Kgs. Lyngby

Danmark

35887473

gape@food.dtu.dk

Gitte Alsing Pedersen

0000-0003-1040-5573

Fødevarekontaktmaterialer Migration af kemiske stoffer Bisphenol A Eksponeringsvurderinger Kortlægning og rådgivning

Jeg arbejder med afsmitning af kemiske stoffer fra fødevarekontaktmaterialer og bidrager til risikovurdering af disse. Fødevarer bringes i kontakt med mange forskellige materialetyper fra produktionsprocessen i fødevareindustrien, i forbindelse med indpakning og ved tilberedning og anvendelse hos forbrugerne. Plast er det mest anvendte materiale men også mange andre materialer såsom pap, papir, gummi, silikone, overfladebehandlingsmidler, lime og trykfarver osv. anvendes i kontakt med fødevarer. Materialerne fremstilles ud fra hundredvis af forskellige kemiske stoffer, og der er risiko for at disse afgives til fødevarerne under anvendelsen ved forskellige temperaturer og tider. Jeg undersøger og rådgiver om afsmitning af kemiske stoffer fra fødevarekontaktmaterialer. Resultaterne danner baggrund for, dels at vurdere befolkningens indtag af de pågældende stoffer, herunder risikovurdering, og dels om eventuelt gældende grænseværdier for de enkelte stoffer er overholdt.