Brit Bille Albrektsen

Brit Bille Albrektsen

AC-Fuldmægtig

Afdelingen for Uddannelse og Studerende

Danmarks Tekniske Universitet

Anker Engelunds Vej

Bygning 101, rum 1.133

2800 Kgs. Lyngby

Få tilsendt vCard på e-mail.

DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

31 MAJ

Nyt studie kan føre Danmark ud af forurenet fosfor-import

Fosfor er et essentielt produkt i landbrugsgødning, og dermed størstedelen af den mad vi indtager. Men fosforminerne er ved at være tomme, samtidig med de i stigende grad bliver forurenet af cadmium, der potentielt set kan føre til nyreproblemer, hvis det kommer med i maden.

Fødevarer, fisk og landbrug Miljø og forurening Kemi
13 MAJ

Forskningens Døgn tiltrækker interesserede i alle aldre til Institut for Kemiteknik

DTU åbnede endnu en gang dørene for offentligheden for at fremvise det bedste naturvidenskaben har at byde på ved årets Forskningens Døgn og Institut for Kemiteknik (KT) deltog med flere events.

11 APR

Nye testmetoder til belægninger kan være guld værd for virksomheder

Mennesker. Kloden. Profit. Belægninger kan hjælpe virksomheder med at forbedre deres tredobbelte bundlinje. Hvad enten de giver folk en længere evakueringstid under en brand, beskytter kloden mod voldsomme CO2-udslip fra den maritime industri eller forhindrer stop i produktionen for at sikre cementindustriens profit, er det et resultat...

08 APR

Spildevand kan genbruges ved hjælp af matematik

I græsk mytologi kan guden Proteus ændre havets og vandets natur. I videnskabens verden kan PROTEUS-projektet meget af det samme. Hjernen bag det, Xavier Flores-Alsina, har udviklet et sæt matematiske modeller, der kan hjælpe ingeniører med at omdanne spildevand til rene og bæredygtige ressourcer.

07 APR

Halm kan levere byggestenene til tøj og medicin

Glukose fra halm kan komme til at spille en stor rolle i fremtidens fremstilling af mange dagligdagsprodukter. Et prisvindende ph.d.-projekt fra DTU Kemiteknik skal afdække, hvordan man gennem nye processer kan være med til at øge værdigevinsten fra halm og gøre det til en effektiv og rentabel forretning.