Anne S. Meyer

Anne S. Meyer

Professor

DTU BIOENGINEERING
Institut for Bioteknologi og Biomedicin

Danmarks Tekniske Universitet

Søltofts Plads

Bygning 224, rum 032

2800 Kgs. Lyngby

Få tilsendt vCard på e-mail.

Publikationer
Projekter
Aktiviteter
Kurser
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2020
Foto: Shutterstock
02 JUN

Enzymer kan omdanne CO2 til grønne kemikalier

Forskere aktiverer enzymers evne til at optage CO2 fra luften og forvandle og lagre den som miljøvenlige kemikalier.

Energi Bioenergi Energilagring Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer
2019
Credit: Shosuke Yoshida et al.
30 SEP

Bakterier har fået appetit på plast

I 2016 fandt japanske forskere en bakterie,der kan nedbryde plasttypen PET, som især kendes fra plastflasker og tøjfibre. Nu vil danske forskere speede nedbrydningsprocessen op, så bjergene af plastaffald kan komme til nytte.

Bioteknologi og biokemi Miljø og forurening
2018
Mikael Rørdam Andersen og Thoams Rørdam
18 DEC

Professor Mikael Rørdam Andersen hædret med Jorcks Fonds forskningspris

Professor MSO Mikael Rørdam Andersen fra DTU Bioengineering har modtaget Jorcks Fonds Forskningspris 2018 som en anerkendelse af hans forskning inden for bioteknologi.

29 JAN

Ny analysemetode afslører hurtigere organismers gode og dårlige sider

Ph.d.-studerende ved DTU Institut for Bioteknologi og Biomedicin har udviklet en ny metode til hurtigere at finde frem til organismers potentialer for at producere bestemte stoffer. Resultaterne kan bruges til hurtigere at lave nye og bedre cellefabrikker og kan også afsløre sygdomsfremkaldende egenskaber i organismer vi troede...

2017
Foto: colourbox.dk
03 MAR

Ingredienser – en diskret succeshistorie

Med 14 pct. af verdensmarkedet og en omsætning på op mod 35 mia. har dansk ingrediensindustri forholdsvis ubemærket udviklet sig til en sværvægter. Samtidig tegner der sig yderligere store muligheder for vækst. Derfor vil DTU styrke forskning og uddannelse på området.

Foto: colourbox.dk
03 MAR

Ingredienser – en diskret succeshistorie

Med 14 pct. af verdensmarkedet og en omsætning på op mod 35 mia. har dansk ingrediensindustri forholdsvis ubemærket udviklet sig til en sværvægter. Samtidig tegner der sig yderligere store muligheder for vækst. Derfor vil DTU styrke forskning og uddannelse på området.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Bakterier og mikroorganismer Enzymer og proteiner
Foto: Colourbox
16 FEB

Teknologisk Hot or Not

Fem forskere kommer med deres bud på, hvilke teknologier der vil dominere, og hvilke der ville glide ud i glemslen i løbet af 2017.

Informationsteknologi Fysik Miljø og forurening Bioteknologi og biokemi
2016
Foto: COLOURBOX
13 DEC

Flere og bedre ingredienser til krævende forbrugere

Nye grupper af købedygtige forbrugere øger behovet for bæredygtige og klimavenlige ingredienser, der gør maden bedre og mere holdbar. Forskning, uddannelse og innovation skal støtte dansk eksportsucces. Samlet set står danske virksomheder for 14 procent af verdensmarkedet for ingredienser.

Fødevarer, fisk og landbrug
BioEng Anne Veller
19 FEB

Tyg dig ud af din jernmangel

Grovbolle. Kaffe. Og til at klare morgenånden og hindre jernmangel – et stykke tyggegummi? Ny forskning fra DTU Kemiteknik viser interessant potentiale, idet man ved helt simpelt at afslutte morgenmåltidet med et stykke tyggegummi, udover at fixe morgenånden, potentielt kan reducere ens risiko for jernmangel. ...

2015
Photo: Marcel T. Ale
14 APR

Tang skal skabe vækst i Ghana

DTU samarbejder med universiteter i Ghana om at udnytte tang fra Atlanterhavet til at skabe økonomisk vækst.

Fødevarer, fisk og landbrug Kemi
2014
Ph.d.-studerende Mads Mønster Jensen forsvarer sin afhandling
02 SEP

Ph.d.-studerende Mads Mønster Jensen forsvarer sin afhandling

Fredag den 19. september 2014 forsvarer ph.d.-studerende Mads Mønster Jensen sin afhandling "A Coupled Transport and Chemical Model for Durability Predictions of Cement Based Materials".

Byggematerialer Bygningskonstruktion
2013
Fotos: Martin Dam Kristensen
13 SEP

I front med raffinerede kartofler

Virksomheden KMC – tidligere Kartoffelmelcentralen – er frontløber inden for bioraffinering, hvor man udnytter den organiske råvare fuldt ud til at fremstille en række avancerede produkter.

Organisk kemi Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer
2012
Teknologiske kostfibre
03 MAR

Teknologiske kostfibre

Kartoffel- og roerester, der ellers ville ende som dyre foder, kan omdannes til sunde kostfibre ved hjælp af en ny enzymteknologi. Virksomheder øjner muligheder for at benytte teknologien til funktionelle fødevarer.

Fødevareproduktion Enzymer og proteiner Fødevarer, fisk og landbrug