Jesper Larsen

Jesper Larsen

Professor / Divisionsleder

DTU MANAGEMENT
Institut for Teknologi, Ledelse og Økonomi

Division for Management Science
Sektion for Operations Research

Danmarks Tekniske Universitet

Akademivej

Bygning 358, rum 136

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Fax 45 93 23 73
E-mail jesla@dtu.dk
ORCID 0000-0002-9119-3586

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

Profil

Nøgleord Transportoptimering | Matematisk optimering | Automatiseret planlægning | Operationsanalyse | Ruteplanlægning

Jesper Larsen er cand.scient i datalogi fra 1995 fra Datalogisk Institut ved Københavns Universitet. Han fik sin ph.d. i operationsanalyse i 1999 fra Danmarks Tekniske Universitet, hvor han siden har arbejdet som adjunkt, lektor og siden 2012 som professor ved institut for Teknologi, Ledelse og Økonomi (DTU Management). Jesper er også divisionschef for Management Science og instituttets undervisningsansvarlige.

Jesper underviser i operationsanalyse på såvel bachelor som kandidat-niveau på DTU ligesom han er en populær vejleder for bachelorprojekter og kandidatspecialer. Han har været vejleder for mere end 120 bachelorprojekter og specialer og mange af dem i samarbejde med industrien. Fra 2009 til 2016 var han studieleder for DTUs kandidatuddannelse i Industriel Økonomi og Teknologiledelse. På DTU har han desuden være initiativtager til DTUs kandidatuddannelse i Business Analytics og DTUs bacheloruddannelse i data science som hedder Strategisk analyse og systemdesign.


Hans interesser er primært optimering indenfor offentlig transport, samt automatisk planlægning i sundhedssektoren og industriel produktion. Jesper er forfatter på over 50 faglige artikler og rapporter og er brugt som reviewer på en lang række af de vigtigste tidsskrifter indenfor operationsanalyse, ligesom han har været medlem af talrige program kommiteer og har hjulpet flere nationale og internationale forskningsråd med vurdering af forskningsansøgninger. Han er medlem af executiv kommitteen for den europæiske sammenslutning af OR-selskaber (EURO) og medredaktør for OR Spectrum og TOP.

Han har deltaget i mange optimeringsprojekter med industripartnere og industrielle problemstillinger indenfor transport (DSB, Banedanmark, Deutsche Bahn og Qampo) og sundhedssektoren (Qampo, Novo Nordisk og Rigshospitalet).

Jesper modtog i 2017 Hedorfs fonds pris for Transportforskning for han bidrag til transportforskningen og brobygningen mellem forskning og industri.
 

Se profil og cv i DTU Orbit...