Jesper Larsen

Jesper Larsen

Professor / Afdelingsleder

DTU MANAGEMENT
DTU Management

Management Science
MAN-OR
Transport DTU

Danmarks Tekniske Universitet

Akademivej

Bygning 358, rum 136

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Fax 45 93 23 73
E-mail jesla@dtu.dk
ORCID 0000-0002-9119-3586

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
Kurser
CV
DTU nyheder
Loading

Profil

Nøgleord Matematisk modellering | Operationsanalyse | Ruteplanlægning | Optimering i luftfartsindustrien | Optimering i transportindustrien

Jesper Larsen er cand.scient i datalogi fra 1995 fra Datalogisk Institut ved Københavns Universitet. Han fik sin ph.d. i operationsanalyse i 1999 fra Danmarks Tekniske Universitet, hvor han nu er professor ved institut for Systemer, Produktion og Ledelse.

Jesper er pt. formand for den nordiske sektion i Mathematical Programming Society, og medlem af bestyrelsen for den europæiske sammenslutning af OR-selskaber (EURO).

Undervisningsmæssigt har Jesper ansvaret for kurset i heltalsprogrammering ligesom han underviser i advancerede metoder  ifm. praktisk anvendelse af operationsanalyse. Fra 2009 til 2016 var han studieleder for DTUs kandidatuddannelse i industriel økonomi og teknologiledelse.


Hans interesser er primært optimering indenfor offentlig transport, samt automatisk planlægning i sundhedssektoren og industriel produktion. Jesper er forfatter på en rækker faglige artikler og er brugt som referee på en lang række af de vigtigste tidsskrifter indenfor operationsanalyse, ligesom han har været medlem af talrige program kommiteer. Han har deltaget i mange optimeringsprojekter med industripartnere indenfor luftfart (Københavns Lufthavne, British Airways, SAS), jernbane (DSB, Banedanmark og Deutsche Bahn), og sundheds-,  pleje- og medicinalsektoren (Avaleo, Novo Nordisk) samt prodiuktionsindustrien (GN ReSound og Bavarian Nordic).

Jesper modtog i 2017 Hedorfs fonds pris for Transportforskning for han bidrag til transportforskningen og brobygningen mellem forskning og industri.