Carol Anne Oxborrow

Carol Anne Oxborrow

Specialkonsulent

DTU SPACE
Institut for Rumforskning og Rumteknologi

Astrofysik og atmosfærefysik

Danmarks Tekniske Universitet

Elektrovej

Bygning 327, rum 023

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Fax 45 25 95 75
E-mail oxborrow@space.dtu.dk
ORCID 0000-0002-7555-6623

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
CV
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2020
ASIM-baseret forskning på forsiden af Science 10. januar 2020. (Foto: Science)
17 JAN

Danmarks store rumprojekt ASIM udgør en cyklus af viden

De første store resultater fra den dansk-ledede ASIM-mission, som undersøger lyn i rummet, var for nylig på forsiden af Science. Dermed sluttes en cyklus for DTU Space, der står bag projektet.

Rumforskning
2018
Uvejr over Sumatra i Indonesien optaget med ASIM's instrumenter april 2018, der er formentlig tale om en elver. (Foto: ESA/DTU Space)
24 MAJ

ASIM-observatoriet har registreret de første kæmpelyn

Forskere fra DTU Space har fået optaget og analyseret de første fascinerende billeder af et voldsomt uvejr over Jorden ved hjælp af ASIM-observatoriet på Den Internationale Rumstation.

Rumforskning Rumteknologi og instrumenter Jordobservation
Der er mange processer forbundet med tordenvejr over jordens skydække, og dem skal forskerne nu afdække ved hjælp af ASIM-missionen. (Illustration: DTU Space, NASA)
27 MAR

Vilde tordenstorme i rummet gemmer på viden om klimaet

Med ASIM placeret på ydersiden af Den Internationale Rumstation 400 km over jorden, bliver det muligt at afdække de processer, der driver tordenvejr over jordens skydække med stor præcision.

Rumforskning Klimaændringer Rumteknologi og instrumenter
2015
NuSTAR. Foto: CalTech/JPL/NASA.
08 MAJ

Banebrydende resultater viser hvordan stjerner dør

Forskere fra DTU har været med til at designe et teleskop-spejlsystem, der er blevet brugt til at afsløre en asymmetrisk eksplosion af en supernova. Det giver ny viden om, hvordan atomer opfører sig under de mest ekstreme vilkår. Resultatet er netop offentliggjort i Science.

Rumforskning
2014
Mosaikbillede fra JEM-X instrumenterne på ESA INTEGRAL satellit viser området tæt på Mælkevejens centrum med to nye røntgen kilder
26 NOV

Travl astrofysiker opdager to ekstreme galaktiske objekter

September og oktober i år har været meget hektiske måneder for astrofysiker Jérôme Chenevez på DTU Space. Gemt i data fra observationer af galaksens centrum fandt  Jérôme Chenevez den 24. august 2014 signalet fra en ukendt kilde, der opfører sig muligvis som en neutronstjerne...

Astrofysik Rumteknologi og instrumenter Satelitter
Den Europæiske Rumfartsorganisation, ESA, står bag Rosetta-missionen.
13 MAJ

Kometjægerne kommer til DTU

Snart skal en rumsonde for første gang lande på en komet. Nu kan du komme helt tæt på missionen og møde folk bag både videnskab og udstyr.

Rumforskning
Rosetta-bussen
13 MAJ

Rosetta-bussen besøger DTU, Lyngby

Rosetta-bussen følger, som den første nogensinde, en komet gennem det inderste af Solsystemet. Besøg bussen på DTU, Lyngby, onsdag d. 14. maj, fra kl. 10.00 - og hør mere om missionen.

Rumforskning
2013
Planck-satellitten har afsluttet sin mission
29 OKT

Farvel til Planck-satellitten

Efter 4,5 års arbejde med at indsamle viden om Universets skabelse og de første sekunder efter Big Bang slukkede Det Europæiske Rumfartsagentur, ESA, i den forgangne uge for Planck-satellitten.

Rumforskning