Peter Hjuler Jensen

Peter Hjuler Jensen

Viceinstitutdirektør

DTU VINDENERGI
Institut for Vindenergi

Danmarks Tekniske Universitet

Frederiksborgvej 399

Bygning 114, rum s13

4000 Roskilde

Tlf.
Tlf.
Mobil
Fax 46 77 59 60
E-mail peje@dtu.dk

Få tilsendt vCard på e-mail.

Publikationer
Projekter
Aktiviteter
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2020
2019
09 JAN

40 år med vindenergi og still going strong

I år er det 40 år siden, at viceinstitutdirektør på DTU Vindenergi, Peter Hjuler Jensen startede på Risø. Selv om han har opnået det meste, så er han ikke klar til at smide håndklædet i ringen.

Vindenergi Energi
2018
08 OKT

Nye vindmølleprototyper skal testes i Østerild og Høvsøre

Danmarks Tekniske Universitet (DTU), der driver de nationale testcentre for store vindmøller i Østerild og Høvsøre, har netop afsluttet udbudsrunden af nye testpladser, der er resultatet af Folketingets beslutning om flere testfaciliteter i Danmark.

Vindenergi Energi
28 AUG

Stor interesse for store vindmøller i Østerild

Det nationale testcenter i Østerild samt testcentret i Høvsøre står foran en udvidelse. I Østerild forventes det, at der bliver placeret vindmøller, der er højere end Eiffeltårnet, og dem er der stor interesse for.

Vindenergi Energi
04 JUL

DTU Vindenergi er positive omkring energiaftalen

Viceinstitutdirektør på DTU Vindenergi, Peter Hjuler Jensen, bemærker, at Folketinget er genforenet på energiområdet, da alle partier har underskrevet aftalen. ”Det er meget, meget positivt og en historisk milepæl,” siger han.

Vindenergi Energi
04 JUN

Nu udvides Østerild og Høvsøre

Udvidelsen af de to testcentre i Jylland er blevet godkendt i Folketinget. Loven om udvidelsen træder i kraft 1. juli 2018. Fra 2019 vil nye vindmøller blive testet i Østerild

Vindenergi Energi
2017
Wind Europe Org.
01 NOV

Vindmøller producerede god energi i weekenden

Ingolf kiggede som bekendt forbi Danmark i sidste weekend, og det kastede noget af et blæsevejr af sig. Men blæsevejr er godt, når man er en vindmølle.

Vindenergi Emner
Østerild
22 AUG

Klagerne over Østerild er forstummet ifølge Dagbladet Information

Protesterne over placeringen af testcenteret for vindmøller i Østerild er væk, og at der blæser anderledes milde vinde i lokalområdet, når talen falder på vindmøllerne, skriver Information.

Vindenergi
19 JUL

Besøgscenter Østerild åbner 9. september 2017

Det nye besøgscenter ved Nationalt Testcenter for vindenergi i Østerild bliver officielt åbnet lørdag den 9. september 2017. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt vil deltage ved åbningen.

Vindenergi
Photo: Charlotte Boman Hede
20 JUN

Nyt besøgscenter ved Nationalt testcenter for store vindmøller i Østerild

I september står et nyt besøgscenter i Østerild i Thy klar. Centret skal fortælle om arbejdet med at genoprette naturen og om Danmarks rolle som frontløber for bæredygtigt byggeri.

Vindenergi
Photo: Charlotte Boman Hede
12 JUN

Vindmøllerne i Østerild generer ikke fuglene

Ny undersøgelse slår fast, at fuglelivet omkring Det Nationale Testcenter for Vindmøller i Østerild ikke lider under de syv vindmøller. 

Vindenergi
07 JUN

Ny lysafmærkning klar til brug ved Østerild Nationalt Testcenter for store vindmøller

Den nye lysafmærkning ved vindmølletestcentret i Østerild bestående af lavintensive røde lys er nu installeret og klar til brug.

02 MAR

Ny international testfacilitet til vindmøllevinger

Bygningsstyrelsen har i dag holdt rejsegilde på en unik bygning til DTU Vindenergi på DTU Risø Campus.

Vindenergi
08 FEB

Dansk vindmølle sætter verdensrekord

Dansk vindmølle, der står i Testcenter Østerild, har sat verdensrekord for energiproduktion for kommercielt tilgængelige offshore-vindmøller. Det er kun en start, mener Peter Hjuler Jensen, viceinstitutdirektør ved DTU Vindenergi.

Vindenergi
01 FEB

Dispensation til lysregulering i Østerild

Vindmølletestcentret i Østerild får nu dispensation til at radarstyre lysafmærkningen med blinkende højintensive hvide lys om natten. Der skal i stedet installeres lav intensive røde lys, som skal være tændt hele tiden, som supplement til de hvide lysafmærkninger, der stadig skal...

Vindenergi
Foto: Troels Friis Pedersen
19 JAN

Regeringen ønsker flere testpladser

Der er et ønske fra regeringen og Vindmølleindustrien om at udvide de danske testcentre for vindmøller ved Østerild og Høvsøre. De nye testpladser skal være med til at sikre dansk førerposition på vindområdet.

Vindenergi
2016
31 AUG

Bygger besøgscenter i Østerild

I samarbejde med Realdania og Thisted Kommune udbygger DTU nu besøgsfaciliteterne på testcenteret i Østerild, der omfatter nogle af landets største vindmøller. Det sker for at imødekomme det stigende antal gæster på testcenteret.

Vindenergi
Vestas’ nye konceptmølle har fire rotorer på samme mølletårn. Ill.: Vestas Wind Systems A/S
20 APR

Ny konceptmølle testes på DTU

DTU har indgået et samarbejde med Vestas om at teste en helt ny type vindmølle, som har fire rotorer i stedet for en. Vestas’ nye konceptmølle udfordrer sektorens konventionelle regler om, at møllerne skal vokse i størrelsen for at øge effekten.

Vindenergi
2015
De enorme vindmøller i Østerild tiltrækker massevis af interesserede turister. Foto: Joachim Ladefoged
03 FEB

Østerilds kæmpe-vindmøller er en turistmagnet

Det Nationale Testcenter for Vindmøller i Østerild i Thy tiltrækker mange turister. Nu skal det udvides med et besøgscenter.

Vindenergi