Martin Meedom Nielsen

Martin Meedom Nielsen

Professor

DTU FYSIK
Institut for Fysik

Danmarks Tekniske Universitet

Fysikvej

Bygning 307, rum 228

2800 Kgs. Lyngby

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
Kurser
CV
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2019
27 JUN

DTUs nye Imaging Center får stærk ekspert rådgivning

En af Danmarks største kapaciteter inden for opbygning af forskningsfaciliteter er nu tilknyttet DTU Fysik.

Fysik
19 FEB

DTU-forskere fanger molekyler i flugten

Forskere fra DTU har udviklet ny metode, der med stor nøjagtighed kan observere den strukturelle dynamik i molekylære systemer, som ellers vibrerer kaotisk og uforudsigeligt. Metoden giver ny indsigt der kan føre til, at man kan designe molekyler med særlige egenskaber.

Fysik Lyskilder Solenergi Energieffektivisering Energisystemer Analytisk og teoretisk kemi
2017
26 OKT

Hør DTU Podcast om XFEL og Martin Meedom Nielsen

27.000 snapshots i sekundet - DTU Podcast har besøgt Martin Meedom Nielsen og European XFEL i Hamborg. De har set på det nye forskningsanlæg og fået en snak med Martin om mulighederne for det nye anlæg.

Fysik Lasere
31 AUG

Stort dansk fingeraftryk når verdens største røntgenlaser åbner

Fredag den 1. september åbner den nye europæiske forskningsfacilitet European XFEL i Hamburg. Et af de to instrumenter er bygget af den danske virksomhed JJ X-RAY i samarbejde med DTU.

Fysik Lasere Solenergi
01 AUG

Europas nye røntgenlaser er gået i drift

Den nye europæiske forskningsfacilitet XFEL i Hamborg er nu overgået til driftsfasen. Den officielle indvielse finder sted til september.

Lasere Fysik
05 MAJ

Verdens største røntgenlaser har nået vigtig milepæl

I går lykkedes det for første gang den nye europæiske forskningsfacilitet XFEL at skabe røntgenlaserlys. Det åbner store muligheder for dansk forskning, når XFEL åbner for videnskabelige forsøg i efteråret.

Fysik Lasere Solenergi
2016
30 NOV

Forskere har for første gang set molekylers bevægelse i fotokatalyse

Avanceret røntgenudstyr og kemiske computersimuleringer har givet en gruppe forskere fra DTU mulighed for at skabe en banebrydende ”molekyle film”, der afslører dynamikken mellem molekyler og deres omgivelser. Resultater der ikke mindst er væsentlige i forhold til at kunne forbedre udnyttelsen af solenergi.

Fysik Kemi Lasere Katalyse
05 OKT

Verdens kraftigste røntgenlaser et skridt nærmere

I knap syv år har 11 europæiske lande bygget på den lineære røntgenlaser XFEL i Hamburg. I dag begynder man at lukke den 1,7 km lange acceleratortunnel, der en forudsætning for at skabe røntgenstrålingen. Med 27.000 skud røntgenstråling i sekundet bliver den europæiske XFEL verdens hidtil kraftigste røntgenlaser og skaber dermed unikke...

Fysik Lasere Mikro- og nanoteknologi Billedanalyse
2015
02 MAR

DTU-forskere følger elektrons lynspring gennem et helt molekyle

Ved hjælp af avancereret laser- og røntgenudstyr har forskere fra DTU som de første formået at følge en elektrons ultrahurtige vej gennem et lysabsorberende molekyle. Det spændende resultat er endnu et skridt på vejen til at udnytte solens energi .

Fysik Lasere Solenergi Kemi Katalyse
2014
01 JUL

Professor ved DTU Fysik får toppost ved europæisk røntgenlaser

Professor Martin Meedom Nielsen fra DTU Fysik er blevet valgt som formand for den europæiske fri elektron laser facilitet (XFEL), der er under opbygning i Hamburg. Næstformand bliver Lars Börjesson.

Fysik Analytisk og teoretisk kemi Materialer Lasere
17 JUN

DTU-forskere filmer molekyler for at udnytte solenergi bedre

Forskere fra DTU Fysik og DTU Kemi er blandt verdens dygtigste, når det drejer sig om at analysere energioverførsel i materialer. En ny bevilling fra Det Frie Forskningsråd på 6,5 mio. kr. skal bruges til at filme elektroners og atomers ultrahurtige bevægelser, når der flyder energi ind i og gennem et materiale. Resultaterne skal bruges...

Fysik Analytisk og teoretisk kemi Materialer Lasere Energi Energiproduktion Solenergi Lyskilder
17 JUN

DTU-forskere filmer molekyler for at udnytte solenergi bedre

Forskere fra DTU Fysik og DTU Kemi er blandt verdens dygtigste, når det drejer sig om at analysere energioverførsel i materialer. En ny bevilling på 6,5 mio. kr. fra Det Frie Forskningsråd skal bruges til at filme elektroners og de tilhørende atomers ultrahurtige bevægelser, når der flyder energi ind i og gennem et materiale. Resultaterne...

Energi Energiproduktion Fysik Analytisk og teoretisk kemi Materialer Lasere Solenergi Lyskilder
05 MAR

Professoropslag på DTU Fysik

DTU Physics at the Technical University of Denmark (DTU) invites applications for a position as Professor or Professor (with special responsibilities) to conduct research and teaching in materials physics.

2013
01 NOV

Christian Bressler, European XFEL GMBH Hamburg, er udnævnt til adjungeret professor ved DTU Fysik

Professor Christian Bressler fra European XFEL i Hamburg er udnævnt til adjungeret professor ved DTU Fysik. Han er leder af Femtosekund røntgen-eksperiment beamlinien (FXE), som netop nu er under opbygning ved den europæiske røntgenfri elektron laser (E-XFEL) i Hamburg. Han er en international anerkendt ekspert inden for femtosekund og...

Fysik
2012
0001
Foto: XFEL
01 JAN

$name