Anja Pia Biltoft-Jensen

Anja Pia Biltoft-Jensen

Gruppeleder, Seniorforsker

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Afdelingen for Risikovurdering og Ernæring
Forskningsgruppen for Ernæring og Sundhedsfremme

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 014

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
CV
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2019
16 SEP

Efterlysning: Gode idéer til at skrue ned for de søde sager

Danskerne er verdensmestre i at spise slik – og det går bl.a. ud over børns sundhed. I et nyt projekt skal DTU Fødevareinstituttet derfor hjælpe danske børnefamilier til en sundere hverdag med færre søde sager – og forskerne bag projektet vil meget gerne høre fra alle, der måtte have konkrete idéer, gode tips og sjove tricks til, hvordan...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
13 AUG

Stadig sund fornuft at spise Nøglehulsmærket mad

Ved at vælge Nøglehulsmærkede produkter, når det er muligt, bliver den gennemsnitlige danske kost betydeligt rigere på fuldkorn og væsentligt fattigere på salt og mættet fedt, viser tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
03 APR

Mange børn og unge spiser fisk, men ikke nok

Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre end hver tiende spiser så meget, som kostrådene anbefaler, viser tal fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2017
15 JUN

Få indblik i din krop og hjælp med at forbedre kostundersøgelser

DTU Fødevareinstituttet efterlyser deltagere til en undersøgelse, der skal forbedre den måde, data bliver indsamlet på i de nationale undersøgelser af danskernes kost- og aktivitetsvaner. Undersøgelsen skal vurdere, hvilken af to metoder der er bedst til at registrere, hvad folk spiser og drikker. Deltagerne får ved at deltage et indblik...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2016
07 MAR

Mange danskere tager kosttilskud, selvom få har brug for dem

Seks ud af ti danskere bruger et kosttilskud, selvom størstedelen får tilstrækkelige mængder af langt de fleste vitaminer og mineraler fra kosten alene. For mange er brugen af kosttilskuddene unødvendig, men for nogle kan den føre til for høje indtag af vitaminer og mineraler. Det viser en ny analyse fra DTU Fødevareinstituttet.  

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
02 MAR

Rødt eller forarbejdet kød er tit på menuen

Danmark er en nation af kødspisere. I løbet af en uge er rødt eller forarbejdet kød på langt de fleste danskeres menu. Hvor meget vi spiser, og den livstil, der går hånd i hånd med et lille eller stort kødindtag, er der dog stor forskel på, viser en opgørelse af kødets rolle i danskernes kost og livsstil fra DTU Fødevareinstituttet...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
2015
04 MAR

Nøglehullet kan give kosten et positivt løft

Den danske kost kan komme et væsentligt skridt tættere på at opfylde de Nordiske næringsstofanbefalinger, hvis forbrugerne vælger Nøglehulsmærkede produkter, når det er muligt. Det vil få indtaget af salt og mættet fedt til at falde betydeligt og sende fuldkornsindtaget kraftigt i vejret. Det viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
2014
16 DEC

Mange børn og unge får for meget koffein fra energidrikke

Når børn i alderen 10-14 år indtager energidrikke, får hver femte for meget koffein. Medregnes deres koffeinindtag fra andre kilder som for eksempel cola og chokolade, får reelt hvert andet barn og mere end hver tredje ung i alderen 15-17 år for meget koffein. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. Instituttet vurderer...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
2013
20 MAR

Webbaseret program velegnet til at måle kostvaner hos børn

Et nyt, fleksibelt og intuitivt webbaseret kostregistreringsprogram til at måle kostvaner hos 8-11 årige børn er blevet udviklet i et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet. I fremtiden kan programmet tilpasses andre målgrupper og teknologier som androide mobiltelefoner.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
2012
14 SEP

Ph.d.-forsvar om måling af børns kost, deres sundhed og vægt

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Anja Biltoft-Jensens ph.d.-forsvar om udvikling og validering af et kostregistreringsværktøj, der skal måle ændringer i 8-11 årige børns kost, og hvilke effekter værktøjet har på børnenes sundhed og vægt. Forsvaret foregår den 8. oktober 2012 kl. 13.

Ernæring og kostvaner
18 JAN

Danskernes måltider: Kylling og kødsovs på middagsbordet

Hvad spiser danskerne til aftensmaden og hvordan ser det ud med måltiderne? Cand.brom. Sisse Fagt fra Danmarks Fødevareforskning gør status på danskernes kostvaner.

Ernæring og kostvaner
2010
22 MAR

Mange unge bruger kosttilskud

Knap halvdelen af unge i alderen 11-24 år bruger kosttilskud. Men det er ofte ikke nødvendigt, da hovedparten får dækket deres behov for vitaminer og mineraler gennem kosten – med undtagelse af D-vitamin og for pigernes vedkommende jern. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
2009
26 FEB

Du spiser usundere, jo mere du drikker

Personer, der har et højt forbrug af alkohol, spiser også mere usundt - uanset om de drikker meget på en gang eller spreder det ud over alle ugens dage. Det gælder 40% af den voksne danske befolkning - 1,5 millioner danskere, viser ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner
27 JAN

Meget sodavand og saft er en meget dårlig ide

Alt for mange børn og unge drikker væsentligt mere sodavand og saft, end der er plads til af søde drikke i en sund kost. Konsekvensen er blandt andet, at det øger risikoen for at blive overvægtig og ødelægger tænderne. Det fremgår af en ny artikel fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner
2008
01 SEP

Vi spiser mere frugt og grønt, men stadig ikke nok

I løbet af de sidste 20 år er danskerne begyndt at spise mere frugt og grønt - ca. 100 gram mere om dagen. Men langt de fleste spiser stadig for lidt. I samme periode er indholdet af sukker i børns kost faldet lidt, mens seks ud af ti stadig får for meget. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet om danskernes kostvaner...

Ernæring og kostvaner
27 MAJ

Spis masser af fuldkorn - hver dag

Vi bør spise mindst 75 gram fuldkorn om dagen i form af forskellige fuldkornsprodukter som havregryn, brød, fuldkornspasta og fuldkornsris. Det er anbefalingen i en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet. Fuldkorn kan bidrage til at nedsætte risikoen for en række alvorlige sygdomme. Men i dag spiser kun 6% af danskerne den anbefalede mængde...

Ernæring og kostvaner
2006
24 AUG

Retningslinjer for sund mad i skoler og institutioner

Fødevarestyrelsens Alt om kost projekt har udarbejdet frokostguides til børn og unge. I forbindelse med lanceringen den 23. august 2006 holdt Anja Biltoft-Jensen fra DTU Fødevareinstituttet et fagligt indlæg om, hvilke retningslinjer der bør følges.

Ernæring og kostvaner
2005
12 MAJ

Fire ud af fem børn spiser for lidt frugt og grønt

Danskernes kostvaner er belyst i en ny rapport fra Danmarks Fødevareforskning. Rapporten dækker årene 2000-2002. I denne undersøgelse er der så mange deltagere, at det er muligt at analysere på forskellige aldersgrupper.

Ernæring og kostvaner
04 APR

Danskerne holder fast ved familiemåltidet

81 procent af danskerne spiser aftensmad med familien mindst 5 dage om ugen. Danmarks Fødevareforsknings landsdækkende kostundersøgelser modsiger således restaurationsbranchens påstand om en madkultur i opløsning.

Ernæring og kostvaner
18 JAN

Danskerne er trofaste ved måltiderne

Det er en rigtig god idé at sørge for gode måltidsvaner hos børn, da det kan forbygge overvægt. Undersøgelser viser, at det især er overvægtige eller fede personer, der springer morgenmaden over. Morgenmåltidet er det måltid, der mætter bedst og længst. En morgenmad, der består af groft brød eller gryn samt frugt og grøntnedsætter trangen...

Ernæring og kostvaner