Christine Nellemann

Christine Nellemann

Institutdirektør

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 206

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Publikationer
Projekter
Aktiviteter
Kurser
CV
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2020
18 SEP

International frontløber i kampen mod resistens

DTU Fødevareinstituttets faglige ekspertise inden for antibiotikaresistens er internationalt anerkendt. Senest er instituttet udnævnt som nyt referencecenter for resistens af FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation.

Fødevaresikkerhed
2019
Photo: Colourbox.com
06 DEC

103 millioner baner vejen til fremtidens fødevareforskning

DTU skal sammen med andre parter skabe et fælles højteknologisk laboratoriecenter, FOODHAY, der skal udvikle sundere og mere bæredygtige fødevarer og mindske madspild.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
Photo: Colourbox.com
21 NOV

DTU øger den internationale antibiotikaresistensrådgivning

FN’s fødevare- og landbrugsorganisation har udnævnt DTU Fødevareinstituttet som nyt referencecenter for antibiotikaresistens.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
Testikel fra voksen rotte. DTU Fødevareinstituttet
02 SEP

Bio Facility samler DTU’s dyrefaciliteter

DTU har samlet alle dyrefaciliteter i et nyt center, Bio Facility, under DTU Fødevareinstituttet. Bio Facility åbner pr. 1. september 2019 og skal betjene hele universitetet internt og sælge ledig kapacitet eksternt.

Fødevarer, fisk og landbrug Biologiske systemer Sundhed og sygdomme
Jordklode på en gaffel. Foto: Colourbox.dk
22 AUG

Hvad vi ved - og ikke ved - om klimavenlig kost

Følg de officielle kostråd, reducer madspild og skær ned på rødt kød, alkohol og søde sager. Så langt rækker den forskningsbaserede viden sig i dag til at sige, hvordan mange danskere kan gøre kosten både mere klimavenlig og sundere. Yderligere forskning er nø...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox
12 JUN

I frontlinjen for sund, sikker og bæredygtig mad

DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger. Hvordan instituttet er med til at løse nogle af de største globale udfordringer, er i fokus, når DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
03 MAJ

Forskning vigtig for at understøtte dansk position på ingrediensmarkedet

Regeringen investerer i at udbygge Danmarks styrkeposition på det globale ingrediensmarked bl.a. gennem mere forskning. DTU Fødevareinstituttet forsker i at udvikle nye, bæredygtige ingredienser, som kan sikre fødevarer til den voksende befolkning.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
10 APR

Tænketank går ind i kampen mod madspild

Bestyrelsen for Danmarks nye tænketank for forebyggelse af madspild og fødevaretab er klar til at trække i arbejdstøjet. Institutdirektør ved DTU Fødevareinstituttet Christine Nellemann er ét af bestyrelsesmedlemmerne.

Fødevarer, fisk og landbrug
2018
Image: DTU Fødevareinstituttet
27 JUN

KU og DTU gøder jorden for mere samarbejde om fødevareforskning

DTU og KU har kortlagt deres styrker indenfor forskning i sunde og bæredygtige fødevarer, som sammen med virksomheder kan bruges til at løse de komplekse udfordringer, fødevareklyngen står overfor, og som er afspejlet i flere af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Mikal Schlosser
26 MAR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Japan

En ny samarbejdsaftale mellem DTU og Japans nationale center for fødevaresikkerhed vil styrke Danmark og Japans videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: Joachim Rode
01 MAR

DTU øger den fødevarekemiske rådgivning til EU

DTU Fødevareinstituttet er fra 2018 udnævnt til EU-referencelaboratorium for to nye områder: Procesforureninger i fødevarer og metaller og nitrogenholdige forbindelser i foder og fødevarer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2017
Photo: Colourbox.dk
29 SEP

Fælles indsats vil reducere eksponering for skadelige phthalater

Forskellige tiltag skal gøre danske forbrugere i stand til at undgå produkter, der indeholder fire skadelige phthalater, og guide virksomheder til at begrænse brugen af stofferne i deres produkter. Det melder Kemikalieforum, som har iværksat tiltagene, efter EU tidligere på året stemplede stofferne som...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.dk
31 MAJ

Global fødevaresikkerhed på dagsordenen

Fagfolk fra hele verden er samlet i Sverige og Danmark til en konference, der sætter fokus på, hvordan brug af videnskab og teknologi kan højne fødevaresikkerheden globalt. Konferencen, som foregår både på Lunds Universitet og DTU i Lyngby, sætter blandt andet fokus på fødevaresnyd...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2016
Photo: Colourbox.dk
08 NOV

Nyt partnerskab vil fremme fødevaresikkerheden globalt

DTU Fødevareinstituttet er gået sammen med Lunds Universitet, Hong Kong Polytechnic University og University of Bologna i et partnerskab, der vil arbejde for at fremme den globale fødevaresikkerhed. Partnerne vil samle universiteternes ekspertise og ressourcer for at tackle nogle af de mest presserende fødevaresikkerhedsudfordringer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed