Christine Nellemann

Christine Nellemann

Institutdirektør

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 206

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Publikationer
Projekter
Aktiviteter
Kurser
CV
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2019
02 SEP

Bio Facility samler DTU’s dyrefaciliteter

DTU har samlet alle dyrefaciliteter i et nyt center, Bio Facility, under DTU Fødevareinstituttet. Bio Facility åbner pr. 1. september 2019 og skal betjene hele universitetet internt og sælge ledig kapacitet eksternt.

Fødevarer, fisk og landbrug Biologiske systemer Sundhed og sygdomme
22 AUG

Hvad vi ved - og ikke ved - om klimavenlig kost

Følg de officielle kostråd, reducer madspild og skær ned på rødt kød, alkohol og søde sager. Så langt rækker den forskningsbaserede viden sig i dag til at sige, hvordan mange danskere kan gøre kosten både mere klimavenlig og sundere. Yderligere forskning er nødvendig, og DTU Fødevareinstituttet arbejder for at skabe det videnskabelige...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
12 JUN

I frontlinjen for sund, sikker og bæredygtig mad

DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger. Hvordan instituttet er med til at løse nogle af de største globale udfordringer, er i fokus, når DTU Fødevareinstituttet i år fejrer 60 års fødselsdag.

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
03 MAJ

Forskning vigtig for at understøtte dansk position på ingrediensmarkedet

Regeringen investerer i at udbygge Danmarks styrkeposition på det globale ingrediensmarked bl.a. gennem mere forskning. DTU Fødevareinstituttet forsker i at udvikle nye, bæredygtige ingredienser, som kan sikre fødevarer til den voksende befolkning.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
10 APR

Tænketank går ind i kampen mod madspild

Bestyrelsen for Danmarks nye tænketank for forebyggelse af madspild og fødevaretab er klar til at trække i arbejdstøjet. Institutdirektør ved DTU Fødevareinstituttet Christine Nellemann er ét af bestyrelsesmedlemmerne.

Fødevarer, fisk og landbrug
2018
27 JUN

KU og DTU gøder jorden for mere samarbejde om fødevareforskning

DTU og KU har kortlagt deres styrker indenfor forskning i sunde og bæredygtige fødevarer, som sammen med virksomheder kan bruges til at løse de komplekse udfordringer, fødevareklyngen står overfor, og som er afspejlet i flere af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Fødevarer, fisk og landbrug
26 MAR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Japan

En ny samarbejdsaftale mellem DTU og Japans nationale center for fødevaresikkerhed vil styrke Danmark og Japans videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 MAR

DTU øger den fødevarekemiske rådgivning til EU

DTU Fødevareinstituttet er fra 2018 udnævnt til EU-referencelaboratorium for to nye områder: Procesforureninger i fødevarer og metaller og nitrogenholdige forbindelser i foder og fødevarer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2017
29 SEP

Fælles indsats vil reducere eksponering for skadelige phthalater

Forskellige tiltag skal gøre danske forbrugere i stand til at undgå produkter, der indeholder fire skadelige phthalater, og guide virksomheder til at begrænse brugen af stofferne i deres produkter. Det melder Kemikalieforum, som har iværksat tiltagene, efter EU tidligere på året stemplede stofferne som hormonforstyrrende. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
31 MAJ

Global fødevaresikkerhed på dagsordenen

Fagfolk fra hele verden er samlet i Sverige og Danmark til en konference, der sætter fokus på, hvordan brug af videnskab og teknologi kan højne fødevaresikkerheden globalt. Konferencen, som foregår både på Lunds Universitet og DTU i Lyngby, sætter blandt andet fokus på fødevaresnyd, antibiotikaresistens, bekæmpelse af fødevarebårne sygdomme...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2016
08 NOV

Nyt partnerskab vil fremme fødevaresikkerheden globalt

DTU Fødevareinstituttet er gået sammen med Lunds Universitet, Hong Kong Polytechnic University og University of Bologna i et partnerskab, der vil arbejde for at fremme den globale fødevaresikkerhed. Partnerne vil samle universiteternes ekspertise og ressourcer for at tackle nogle af de mest presserende fødevaresikkerhedsudfordringer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
13 MAR

DTU Fødevareinstituttets strategi 2016-19

Faglig fremdrift, ét samlet institut, engagerende medarbejdere og sund økonomi er DTU Fødevareinstituttet strategiske pejlemærker for de kommende fire år. Læs om strategiske mål og planer i DTU Fødevareinstituttets strategiplan for 2016-19.

Fødevarer, fisk og landbrug
2015
23 NOV

Virksomheder får nyt værktøj til at tjekke skadelig kemi

Ny database rummer mere end 600.000 stoffer og giver danske virksomheder en unik mulighed for hurtigt at få overblik over skadelige virkninger ved nye stoffer, de overvejer at bruge.

Biologiske systemer Fødevaresikkerhed Computerberegning
06 AUG

Ny chef for Afdelingen for Kost, Sygdomsforebyggelse og Toksikologi

Anette Schnipper er i DTU Fødevareinstituttet ansat som afdelingschef i Afdelingen for Kost, Sygdomsforebyggelse og Toksikologi per 1. juni 2015. Afdelingens forskningsgrupper har fokus på helhedsvurdering, molekylær toksikologi, reproduktionstoksikologi samt tarmmikrobiologi og immunologi.

Fødevarer, fisk og landbrug
04 MAJ

DTU Fødevareinstituttet fokuserer forskningen

DTU Fødevareinstituttet har ændret organisationsstrukturen for at fokusere forskningen gennem stærke forskningsgrupper, øge det tværfaglige samarbejde, koordinere den forskningsbaserede rådgivning og skabe generel faglig fremdrift.

2014
19 DEC

Ny direktør for DTU Fødevareinstituttet

DTU har pr. 1. januar 2015 ansat Christine Nellemann som institutdirektør for DTU Fødevareinstituttet. Hun har de seneste godt tre måneder været konstitueret i stillingen.

Fødevarer, fisk og landbrug
26 SEP

Samarbejde om forskning i MRSA

DTU Fødevareinstituttet er ikke udelukket fra et forskningsprojekt, som skal kortlægge smittevejene for svine-MRSA, hvilket Ingeniøren ellers skriver den 26. september 2014. DTU Veterinærinstituttet har hovedansvaret for projektet, mens DTU Fødevareinstituttet også vil deltage i forskningen.

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
15 SEP

Ny direktør i spidsen for DTU Fødevareinstituttet

Christine Nellemann er ny konstitueret institutdirektør på DTU Fødevareinstituttet og vil fremover stå i spidsen for instituttets vigtige samfundsopgaver. Hun har været ansat i instituttet i mere end 15 år senest som afdelingschef i Afdeling for Toksikologi og Risikovurdering.

2013
31 OKT

Nyt center skal finde alternativer til dyreforsøg

Fødevareministeriet har oprettet det såkaldte 3R-center, som skal fremme udviklingen af alternativer til dyreforsøg og forbedre forholdene for forsøgsdyr. Fødevareminister Karen Hækkerup har udpeget bestyrelsen, som afdelingschef Christine Nellemann fra DTU Fødevareinstituttet bliver formand for.

Sundhed og sygdomme Computerberegning
11 FEB

Invitation til temadag om allergi

Sundhedsstyrelsens Rådgivende Videnskabelige Udvalg for Miljø og Sundhed inviterer til en temadag om allergi torsdag den 7. marts 2013. DTU Fødevareinstituttet deltager med to oplæg om fødevareallergi.

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
2012
24 SEP

Invitation: Professor Ulla Hass og Professor Anne Marie Vinggaards tiltrædelsesforelæsning om hormonforstyrrende stoffer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Ulla Hass og professor Anne Marie Vinggaards tiltrædelsesforelæsning fredag den 12. oktober 2012. Ulla Hass og Anne Marie Vinggaard forsker i hormonforstyrrende stoffer og vil fortælle om baggrund, status og perspektiver inden for deres forskning. Forskningen i hormonforstyrrende stoffer...

Sundhed og sygdomme
10 JUL

Hvornår udgør maden en risiko for vores sundhed?

Vores fødevarer indeholder næringsstoffer, som mennesker behøver, men nogle fødevarer kan også indeholde skadelige stoffer. Myndighederne har brug for vurderinger af, hvor farligt et stof er, inden de slår alarm. Her er redskabet videnskabeligt baserede risikovurderinger, som blandt andre DTU Fødevareinstituttet leverer til Fødevarestyrelsen...

Fødevaresikkerhed
0001
Photo: Mikkel Adsbøl
01 JAN

$name