Dorte Lau Baggesen

Dorte Lau Baggesen

Afdelingschef

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Serviceenheden

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 230

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
DTU nyheder
Loading

Profil

Nøgleord mikrobiologisk baseret foder og fødevareproduktion | Veterinær mikrobiologi | Fødevaremikrobiologi | Diagnostik | Laboratoriebaseret overvågning

Afdeling for Fødevareimkrobiologi under Fødevareinstituttet er opdelt i en afdelingsledelse med sekretariat og tre faglige grupper: Teknologisk Diagnostik, Mikrobiel Fødevaresikkerhed og Tarmmikrobiologi. Som afdelingschef varetager jeg sammen med lederen af det administrative team den overordnede ledelse og administration af afdelingens aktiviteter.

Mit forsknings- og rådgivningsområde omfatter diagnostik og overvågning af fødevarebårne patogener herunder molekylær epidemiologisk karakterisering af patogener.

Desuden beskæftiger jeg mig med sporing af smittespredningen og udbrudseftersporing indenfor husdyr- og fødevare produktionen samt til mennesker, overvågning og bekæmpelse af zoonostiske patogener i den primær husdyrproduktion specielt svine- og kvægproduktionen.

Endvidere arbejder jeg med vurdering af smitterisiko ved håndtering og behandling af animalske biprodukter inklusiv gødning og gylle herunder risiko for smittespredning ved produktion af frugt og grøntsager.

Endelig omfatter en del af mit arbejde vurdering af fødevaresikkerhed ved økologisk produktion af fødevarer.