Ellen Trolle

Ellen Trolle

Seniorforsker

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 029

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 35 88 71 19
E-mail eltr@food.dtu.dk
ORCID 0000-0001-9482-1931
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Kurser
Nyheder
LoadingText

Profil

Nøgleord Nationale kostundersøgelser og kostundersøgelsesmetoder | Spæd- og småbørns kost og ernæring | Kostråd og fødevarebaserede anbefalinger | Fødevaredatabank | Ernæring generelt

Jeg har ansvaret for den del af Afdeling for Ernæring, der arbejder med de nationale undersøgelser af kostvaner og fysisk aktivitet.

Min forskning er fokuseret på kosten blandt børn, især spæd- og småbørn, og kostundersøgelsesmetoder. Jeg er projektleder for den nationale kostundersøgelse blandt spædbørn og småbørn, og deltager som leder af en del af et EU-støttet forskningsprojekt, Efcoval (www.efcoval.eu), der undersøger en fælles kostundersøgelsesmetode for de europæiske lande. Jeg har desuden beskæftiget mig med den faglige dokumentation for de danske kostråd, generelt og især vedr. frugt og grønt. Jeg har i mange år rådgivet Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen vedr. kost og ernæring, med fokus på spæd- og småbørn, og vedrørende næringsdeklarationer ernæringsmæssige anprisninger og sundhedsanprisninger på fødevarer.

Jeg har således flere års erfaring inden for ledelse: forskningsprojektledelse og arbejdsgruppeledelse og som souschef og konstitueret forskningschef også personaleledelse.

Se profil og cv i DTU Orbit...