Gitte Alsing Pedersen

Gitte Alsing Pedersen

Seniorrådgiver

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Afdelingen for Risikovurdering og Ernæring
Gruppen for Kemisk Risikovurdering og GMO

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 006

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 35 88 74 48
E-mail gape@food.dtu.dk
ORCID 0000-0003-1040-5573
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
CV
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2018
02 MAJ

Nordiske anbefalinger for fluorstoffer i fødevareemballage

DTU Fødevareinstituttet har sammenfattet anbefalinger fra de nordiske lande for risikohåndtering af fluorerede stoffer i fødevareemballage af pap og papir.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 APR

Baggrundsniveau for total organisk fluor i fødevareemballage

Forskere fra DTU har fastsat baggrundsniveauet af total organisk fluor i fødevarekontaktmaterialer af pap og papir samt justeret den metode, virksomheder bruger til at undersøge, om materialerne er tilsat fluorstoffer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2016
26 JAN

DTU er med til at sætte fokus på fødevarekontaktmaterialer i EU

En workshop i Europa Parlamentet sætter den 26. januar 2016 fokus på udviklingen af sikre og innovative fødevarekontaktmaterialer i fremtiden. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af workshoppen.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2015
28 AUG

Fakta om fluorerede stoffer

Fluorerede stoffer er kunstigt fremstillede kemiske forbindelser, der skyer vand, fedt og smuds. De bliver brugt i et utal af produkter f.eks. til fødevareemballage af pap og papir, for at gøre dem vand- og fedtafvisende. Fluorerede stoffer er problematiske, fordi de er svært nedbrydelige og ophobes i både mennesker og i miljøet. Nogle...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2013
23 OKT

Omfattende brug af potentielt sundhedsskadelige fluorerede stoffer

Flere og flere videnskabelige studier peger på, at perfluorerede stoffer er kræftfremkaldende eller på anden vis sundhedsskadelige. I de nordiske lande bruges nye per- og polyfluorerede stoffer til erstatning for stoffer med kendte sundhedsskadelige effekter, men der mangler metoder til at påvise stofferne og viden om eksponering og deres...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug