Ilona Kryspin Sørensen

Ilona Kryspin Sørensen

Emerita

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Afdelingen for Risikovurdering og Ernæring
Gruppen for Kemisk Risikovurdering og GMO

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 003

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
CV
DTU nyheder
Loading

Profil

Nøgleord Genteknologi | GMO risikovurdering | GMO kontrol | Molekylærbiologi | Rekombinant DNA

Brug af genetisk modificerede organismer (GMO) til fødevareproduktion har stor bevågenhed både nationalt og internatonalt. Der er international konsensus om, at anvendelse af GMO i landbrug, fødevareproduktion og i medicinsk industri skal være omfattet af en sundhedsmæssig og miljømæssig risikovurdering, som er i overensstemmelse med de gældende retningslinjer for de enkelte lande.

Jeg står for gennemførelse af den sundhedsmæssige risikovurdering af genmodificerede virus, dyr og planter, overensstemmelse med Dansk Lov om Miljø og Genteknologi.

Jeg rådgiver Miljøstyrelsen om de sundhedsmæssige aspekter forbundet med brug af de genmodificerede vira til vaccine-produktion og til human genterapi.

Jeg vurderer anvendelse af transgene dyr til forskning og til fødevareproduktion (f.eksempel transgene fisk).

Jeg er medlem af GMO-Panelet i den Europæiske Fødevare Agentur (EFSA) hvor jeg er involveret i risikovurdering af genmodificerede planter.

Mine forskningsopgaver omfatter bl.a. udvikling og implementering af nye screenings-metoder til GMO kontrol. I min forskningsgruppe opretholder vi et moderne analyseberedskab af GMO-indhold i fødevarer. Gruppen udfører akkrediterede kontrolmålinger af GMO-indhold i fødevarer ifølge forordningen om sporbarhed og mærkning af GMO.