Jette Jakobsen

Jette Jakobsen

Seniorforsker

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Bioaktive Stoffer – Analyse og Anvendelse

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 204, rum 114

2800 Kgs. Lyngby

Mobil
Fax 35 88 74 48
E-mail jeja@food.dtu.dk
ORCID 0000-0003-4199-3427
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
Kurser
CV
Loading

DTU Nyheder

2019
Photo: Colourbox.com
12 NOV

UVB-lamper i svinestalden giver kød med masser af D-vitamin

Kød fra svin, der får en daglig dosis UVB-lys i måneden før slagtning, indeholder op til 20 gange så meget D-vitamin som normalt, viser et studie fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Innovation og produktudvikling
Photo: Colourbox.com
04 SEP

Nye næringsstofdata for laks på det danske marked

Indholdet af D-vitamin i danskernes yndlingsfisk, laksen, har ikke ændret sig i løbet af de seneste 10 år, men det har fedtsyresammensætningen, viser analyser fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
24 JAN

Nye data for næringsstofindholdet i mel, gryn, kerner og frø

Fødevaredatabankens data for en række næringsstoffer i forskellige typer mel, gryn, kerner og frø på det danske marked bliver opdateret takket være et projekt i DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2017
Photo: Colourbox.com
23 MAJ

LED-lamper skal give bedre velfærd i svinestaldene

Specialudviklede LED-lamper, der giver svin en ekstra dosis D-vitamin, skal mindske dødeligheden hos pattegrisene og forbedre søernes velfærd i drægtighedsperioden, hvilket også kan forbedre avlernes økonomi. Lamperne bliver udviklet i et projekt, DTU Fødevareinstituttet leder. Projektet har...

Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
Photo: Colourbox.dk
06 MAR

Næringsindhold i svinekød stort set uændret

Danske svin i dag er gennemsnitligt 13% større ved slagtning end for 20 år siden, men næringsindholdet i svinekødsudskæringer er stort set uændret. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2016
Photo: Colourbox.dk
25 MAJ

Æblers C-vitaminindhold stabilt gennem generationer

Når forbrugere i dag sætter tænderne i et Ingrid Marie æble, får de cirka lige så meget C-vitamin fra frugten, som deres bedsteforældre gjorde for 65 år siden. Det viser tal, som DTU Fødevareinstituttet publicerer i forbindelse med den fjerde internationale vitaminkonference, der bliver...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
Photo: DTU Fødevareinstituttet
08 FEB

Konference sætter spotlight på vitaminer

Deltag i den fjerde internationale vitamin konference og få den nyeste viden om B12-vitamin, bedste praksis for analyse af vitaminindhold, fødevarers indhold af vitaminer og konsekvenserne af utilstrækkeligt indtag af vitaminer fra oplægsholdere fra blandt andet Danmark, USA, Australien, Indien, Irland og Storbritanien...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
2014
Photo: Colourbox.com
12 NOV

Øget viden om D-vitamin med matematisk model

Ny matematisk model beskriver ændringer i koncentrationen af D-vitamin i blod og væv i minigrise, efter de har fået D-vitamin i kosten eller er blevet belyst med en lampe, der efterligner solens stråler. Modellen, som bidrager til øget viden om D-vitamin, er udviklet i et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
Foto: DTU Fødevareinstituttet
21 OKT

Ph.d.-forsvar om D3-vitamin

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Anders Burilds ph.d.-forsvar om lagring af D3-vitamin. Forsvaret foregår fredag den 31. oktober 2014 kl. 13.00.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
2012
Konference sætter spot på vitaminer i fødevarer
23 APR

Konference sætter spot på vitaminer i fødevarer

Vitamineksperter fra hele verden mødes i København den 23. – 25. maj 2012 til den anden internationale vitaminkonference, som DTU Fødevareinstituttet står bag. Konferencen omfatter alle 13 vitaminer i fødevarer og kosttilskud. De analytiske udfordringer er omdrejningspunktet, og der er fokus på vitaminernes indhold, aktivitet, biomarkører...

Ernæring og kostvaner
UVB-lys giver planter større indhold af D-vitamin
28 MAR

UVB-lys giver planter større indhold af D-vitamin

Planter behandlet med UVB-lys opnår et større indhold af D-vitamin og har dermed potentiale til at blive en ny kilde til D-vitamin året rundt. Det peger resultaterne på fra et ph.d.-studie i DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner
2010
Mange metoder til at vitaminberige fødevarer
11 JUL

Mange metoder til at vitaminberige fødevarer

Der er mange muligheder for at øge indholdet af vitaminer i vores fødevarer. Det viser den voksende del af vitaminforskningen, der har fokus på metoder til at bioberige eller syntetisk berige fødevarer, som blev præsenteret på den første internationale vitaminkonference. DTU Fødevareinstituttet var hovedarrangør.

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
Udfordrende analyser af vitaminer i fødevarer
07 JUL

Udfordrende analyser af vitaminer i fødevarer

Det er ikke altid en let opgave præcist at måle indholdet af vitaminer i forskellige fødevarer. Det kan samtidig være svært at sammenligne analyseresultater, da der ofte bruges forskellige målemetoder. Det viste præsentationerne på den første internationale vitaminkonference, hvor DTU Fødevareinstituttet var hovedarrangør.

Ernæring og kostvaner
K-vitaminets hemmeligheder
05 JUL

K-vitaminets hemmeligheder

K-vitamin er ikke kun K1-vitamin, men også K2-vitamin, som tilsyneladende har en helt selvstændig biologisk funktion. Forskerne har imidlertid langt fra afdækket alle K-vitaminets hemmeligheder. Det fremgik af den første internationale vitaminkonference, som DTU Fødevareinstituttet var hovedarrangør af.

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
Nyt syn på vitaminers betydning
29 JUN

Nyt syn på vitaminers betydning

Vitaminer har ikke kun betydning for at undgå mangelsygdomme. De har også indflydelse på vores generelle sundhed. Det viser den seneste vitaminforskning, som blev præsenteret på den første internationale vitaminkonference, som DTU Fødevareinstituttet var hovedarrangør af.

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
Konference sætter spot på vitaminer i fødevarer
16 MAJ

Konference sætter spot på vitaminer i fødevarer

Vitamineksperter fra hele verden mødes i København den 19. – 21. maj 2010 til den første internationale vitaminkonference. Konferencen vil især sætte fokus på vitaminer i fødevarer, analysemetoder og sundhedsfremmende effekter, som forskerne har begrænset viden om i dag. DTU Fødevareinstituttet, Øresund Food og en videnskabelig komité står...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
2009
Workshop skyder LMC Vitamin Netværk i gang
18 AUG

Workshop skyder LMC Vitamin Netværk i gang

En workshop den 19. november 2009 er startskuddet for LMC Vitamin Netværket, som vil arbejde for et optimalt indtag af vitaminer for mennesker, produktions­dyr og familiedyr. Initiativtagerne fra DTU Fødevareinstituttet, Københavns Universitet og Aarhus Universitet inviterer forskere på vitaminområdet til at deltage.

Ernæring og kostvaner