Rikke Andersen

Rikke Andersen

Seniorforsker

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Helhedsvurderinger

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 106

2800 Kgs. Lyngby

Mobil
Fax 35 88 71 19
E-mail rian@food.dtu.dk
ORCID 0000-0002-5091-6995
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

Profil

Nøgleord D-vitamin (status, indtag, effekt af) | Indvandrere (kost og D-vitamin) | Biomarkører | Andre mikronæringsstoffer | Berigelse

Min seneste forskning omhandler D-vitamin intervention og tværsnitsstudier blandt forskellige populationsgrupper i Danmark og Europa.

Titel på Ph.d. afhandling: Vitamin D status in adolescent girls, elderly women and immigrants.

Jeg var faglig sekretær og med-coordinator på EU-projektet OPTIFORD (Towards a strategy for optimal vitamin D fortification).

Jeg er medlem af en EFSA arbejdsgruppe ang. videnskabelig vurdering af sundhedsanprisninger relateret til knogler, tænder og led.

Jeg er rådgiver for danske myndigheder ang. bla. D-vitamin D, inkl. videnskabelig vurdering af sundhedsanprisninger for Fødevarestyrelsen.

Jeg deltager i ILSI arbejde vedr. mikronæringsstoffer, og jeg deltager i Nordisk Ministerråds projekt: Markedsundersøkelse og forbruker-undersøkelse om kosttilskudd og berikning.

Jeg har arbejdet på EU-projektet: Biomarkers of exposure and effect in relation to quality of life and human risk assessment.

Jeg har en videnskabelig baggrund i kemi og biologi, arbejdsområder var: tilsætningsstoffer, kulhydrater, novel foods, biomarkører, aromastoffer.
Referee: The British Journal of Nutrition.

Se profil og cv i DTU Orbit...