Sisse Fagt

Sisse Fagt

Seniorrådgiver

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Afdelingen for Risikovurdering og Ernæring
Forskningsgruppen for Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 009

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 35 88 71 19
E-mail sisfa@food.dtu.dk
ORCID 0000-0003-0765-5555
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
CV
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2020
Plantebaseret varm ret.
25 FEB

Tre spor mod en mere bæredygtig sund kost

Forbrugere kan gennem deres indkøbsvalg bidrage til at gøre kosten mere bæredygtig. De kan ændre kostens sammensætning i en grønnere retning, vælge de mere bæredygtige fødevarer og minimere madspild. Det er nogle af DTU Fødevareinstituttets budskaber i en rapport om sund og...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner.
25 FEB

En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret

Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten både er sund og bæredygtig. Det konkluderer DTU Fødevareinstituttet i en rapport til Fødevarestyrelsen.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2019
Jordklode på en gaffel. Foto: Colourbox.dk
26 MAR

Bevidste valg kan gøre kosten mere bæredygtig og sundere

Mange danskere kan reducere kostens klimaaftryk betydeligt ved at følge de officielle kostråd, købe klimabevidst ind og mindske madspild, viser tal fra DTU. Yderligere dokumentation fra DTU Fødevareinstituttet skal skabe grundlag for, at Fødevarestyrelsen kan gøre kostrådene mere bæredygtige...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2018
Photo: Colourbox.com
12 DEC

Gennemsnitsdanskere spiser 52 kilo kød om året

Tal fra DTU Fødevareinstituttet viser, at gennemsnitsdanskere spiser 52 kg kød om året. Rødt kød udgør to-tredjedele af indtaget.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
23 APR

55-75-årige mænd lever mindre sundt end kvinder

Blandt 55-75-årige danskere lever mænd mindre sundt end jævnaldrende kvinder på stort set alle områder, viser en analyse fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.dk
12 APR

Overvægtige 55-75-årige danskere bør bevæge sig mere og spise sundere

For lidt bevægelse og for mange kalorier er nogle af de centrale faktorer af betydning for høj forekomst af højrisiko overvægt blandt de 55-75-årige, viser en analyse fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner
2017
Indtag af slik og chokolade (gram pr. dag) på hverdage og weekenddage blandt børn og unge i perioden 2005 til 2013.
23 MAR

Børn og unge spiser flere søde sager i weekenden

Danske børn og unge spiser generelt sundere end ved årtusindskiftet, især fordi deres kost i dag indeholder dobbelt så meget fuldkorn og mindre sukker. Indtaget af søde sager er dog steget i weekenden og har medført en yderligere skævvridning af kostvanerne mellem hverdag og weekend. Det viser...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
02 FEB

Kedelig nordisk førsteplads til Danmark for rygning og alkohol

Danmark indtager en kedelig førsteplads som det land i Norden, hvor flest voksne ryger dagligt og oftest drikker alkohol. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse med sammenlignelige resultater om kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet har stået i spidsen for. Den seneste...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
25 JAN

Flere svært overvægtige i Norden

Flere voksne er blevet svært overvægtige i Norden. Det viser en fællesnordisk befolkningsundersøgelse af kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet har stået i spidsen for. Som voksen er det blevet næsten ligeså almindeligt at være overvægtig som normalv...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
19 JAN

Flere voksne i Norden spiser usundt

Flere voksne i Norden spiser usundt. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse med sammenlignelige resultater om kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet har stået i spidsen for. Mens børn i Norden er bedre end voksne til at spise efter de officielle anbefalinger, er den...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2016
Image: DTU Fødevareinstituttet
31 AUG

Plantebaserede kosttilskud spises som ’forsikring’

Blandt brugere af plantebaserede kosttilskud er troen på en påstået gavnlig effekt den overvejende motivation for at spise tilskuddene. Mange opfatter dem som en slags forsikring mod forskellige lidelser, viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. Generelt har brugere af plantebaserede kosttilskud...

Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
27 APR

Kosten sundest blandt de, der laver maden selv

Kosten er generelt sundere hos danskere, der bruger tid på at lave mad selv, og som spiser især morgenmad sammen med andre. Kun i få hjem hjælper børn med at lave mad. Det viser en undersøgelse af danskernes madlavnings- og måltidsvaner fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2015
Photo: Colourbox
22 OKT

Nøglehullet giver sundere fødevarer

Nøglehulsmærket har sat gang i produktudvikling, der har resulteret i sundere fødevarer, som ellers ikke ville have set dagens lys. Produkter, der bærer mærket, kan være med til at give producenten og hele produktkategorien et sundere image. Det viser DTU Fødevareinstituttets undersøgelse...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion