Sisse Fagt

Sisse Fagt

Seniorrådgiver

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Afdelingen for Risikovurdering og Ernæring
Forskningsgruppen for Ernæring og Sundhedsfremme

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 009

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 35 88 71 19
E-mail sisfa@food.dtu.dk
ORCID 0000-0003-0765-5555
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
CV
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2019
26 MAR

Bevidste valg kan gøre kosten mere bæredygtig og sundere

Mange danskere kan reducere kostens klimaaftryk betydeligt ved at følge de officielle kostråd, købe klimabevidst ind og mindske madspild, viser tal fra DTU. Yderligere dokumentation fra DTU Fødevareinstituttet skal skabe grundlag for, at Fødevarestyrelsen kan gøre kostrådene mere bæredygtige.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2018
12 DEC

Gennemsnitsdanskere spiser 52 kilo kød om året

Tal fra DTU Fødevareinstituttet viser, at gennemsnitsdanskere spiser 52 kg kød om året. Rødt kød udgør to-tredjedele af indtaget.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
23 APR

55-75-årige mænd lever mindre sundt end kvinder

Blandt 55-75-årige danskere lever mænd mindre sundt end jævnaldrende kvinder på stort set alle områder, viser en analyse fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner
12 APR

Overvægtige 55-75-årige danskere bør bevæge sig mere og spise sundere

For lidt bevægelse og for mange kalorier er nogle af de centrale faktorer af betydning for høj forekomst af højrisiko overvægt blandt de 55-75-årige, viser en analyse fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner
2017
23 MAR

Børn og unge spiser flere søde sager i weekenden

Danske børn og unge spiser generelt sundere end ved årtusindskiftet, især fordi deres kost i dag indeholder dobbelt så meget fuldkorn og mindre sukker. Indtaget af søde sager er dog steget i weekenden og har medført en yderligere skævvridning af kostvanerne mellem hverdag og weekend. Det viser tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
02 FEB

Kedelig nordisk førsteplads til Danmark for rygning og alkohol

Danmark indtager en kedelig førsteplads som det land i Norden, hvor flest voksne ryger dagligt og oftest drikker alkohol. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse med sammenlignelige resultater om kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet har stået i spidsen for. Den seneste dataindsamling har også undersøgt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
25 JAN

Flere svært overvægtige i Norden

Flere voksne er blevet svært overvægtige i Norden. Det viser en fællesnordisk befolkningsundersøgelse af kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet har stået i spidsen for. Som voksen er det blevet næsten ligeså almindeligt at være overvægtig som normalvægtig i Norden, og hver tredje voksen bevæger sig for lidt.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
19 JAN

Flere voksne i Norden spiser usundt

Flere voksne i Norden spiser usundt. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse med sammenlignelige resultater om kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet har stået i spidsen for. Mens børn i Norden er bedre end voksne til at spise efter de officielle anbefalinger, er den sociale ulighed i kosten vokset markant...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2016
31 AUG

Plantebaserede kosttilskud spises som ’forsikring’

Blandt brugere af plantebaserede kosttilskud er troen på en påstået gavnlig effekt den overvejende motivation for at spise tilskuddene. Mange opfatter dem som en slags forsikring mod forskellige lidelser, viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. Generelt har brugere af plantebaserede kosttilskud kun en begrænset viden om både...

Ernæring og kostvaner
26 APR

Kosten sundest blandt de, der laver maden selv

Kosten er generelt sundere hos danskere, der bruger tid på at lave mad selv, og som spiser især morgenmad sammen med andre. Kun i få hjem hjælper børn med at lave mad. Det viser en undersøgelse af danskernes madlavnings- og måltidsvaner fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2015
22 OKT

Nøglehullet giver sundere fødevarer

Nøglehulsmærket har sat gang i produktudvikling, der har resulteret i sundere fødevarer, som ellers ikke ville have set dagens lys. Produkter, der bærer mærket, kan være med til at give producenten og hele produktkategorien et sundere image. Det viser DTU Fødevareinstituttets undersøgelse af fødevareproducenters udfordringer ved at udvikle...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
26 JUL

Kødet dominerer den danske aftensmad

Kødet fylder meget på danskernes aftensmadstallerkner i forhold til grøntsagerne. Det viser en undersøgelse af, hvad der hitter på danskerne aftensbord fra DTU Fødevareinstituttet. Retter med hele udskæringer af kylling ligger nummer et blandt de hyppigst spiste aftensmadsretter hos danskere under 35 år, mens folk over 35 år oftest spiser...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
08 JUN

Stort kendskab til anbefalinger om frugt og grønt hos mænd

Mænds indtag af frugt og grønt stiger med længden af deres uddannelse. I alt 80% af alle mænd kender til anbefalingen om dagligt at spise 600 gram frugt og grønt, men det halter med forståelsen for deltaljerne – især blandt mænd med kort uddannelse. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, som Fødevarestyrelsen kan bruge...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
12 MAR

Danskerne spiser stadig for meget mættet fedt

Danskernes kost er blevet federe og indholdet af mættet fedt er 50% højere end anbefalet. Kun 3% af befolkningen har et sundt indtag af mættet fedt. Det viser den seneste undersøgelse af danskernes kostvaner, som DTU Fødevareinstituttet har lavet.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
11 MAR

Positive tendenser i danskernes kost

Fisk og grøntsager fylder mere i danskernes kost, mens sukkersødede sodavand fylder mindre. Det er nogle af de nye tendenser, der bidrager positivt til danskernes kostvaner, viser tal fra den seneste undersøgelse af danskernes kostvaner, som DTU Fødevareinstituttet har udført.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
04 MAR

Nøglehullet kan give kosten et positivt løft

Den danske kost kan komme et væsentligt skridt tættere på at opfylde de Nordiske næringsstofanbefalinger, hvis forbrugerne vælger Nøglehulsmærkede produkter, når det er muligt. Det vil få indtaget af salt og mættet fedt til at falde betydeligt og sende fuldkornsindtaget kraftigt i vejret. Det viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
2014
10 OKT

Workshop om udfordringer ved at undersøge unges kostvaner

Udfordringerne ved at få unge mennesker til at deltage i kostundersøgelser og problemerne ved at registrere, hvad de unge spiser, vil blive behandlet på en nordisk workshop. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af workshoppen, der finder sted i Gøteborg i december 2014. Fagfolk på området kan tilmelde sig workshoppen indtil den 30. oktober...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
23 JUN

Unikt datagrundlag om danskernes kost- og aktivitetsvaner

I flere årtier har DTU Fødevareinstituttet undersøgt, hvad danskerne spiser, og hvor meget vi bevæger os. Det har skabt et unikt datagrundlag, der bruges til alt fra at udarbejde initiativer til at fremme sunde kostvaner til at vurdere, om danskerne er udsat for sygdomsrisici gennem kosten. Undersøgelserne bliver brugt af forskere, sundhedsprofessionelle...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Dataanalyse
27 MAJ

Langt mere fuldkorn i danskernes kost

Danskerne spiser næsten dobbelt så meget fuldkorn som for ti år siden ifølge nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet. Andelen af befolkningen, hvis kost lever op til den officielle anbefaling for indtaget af fuldkorn, er også vokset markant. Langt flere børn end voksne spiser tilstrækkeligt med fuldkorn.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
03 APR

Bliv opdateret på hygiejnisk design og energioptimering

DTU Center for Hygiejnisk design inviterer til teknologisk update om, hvordan man kan nedbringe udgifter til procesudstyr, vedligehold, energi og vand og samtidig forbedre fødevaresikkerheden. Arrangementet bliver holdt af IPU og DTU Fødevareinstituttet den 13. maj 2014 på DTU i Lyngby.

Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
2013
12 JUN

Danskerne spiser markant mere fuldkorn

Danskernes indtag af fuldkorn er steget markant siden 2004. Det gælder også andelen af danskere, der lever op til anbefalingen om at spise tilstrækkeligt fuldkorn. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
02 MAJ

Forældres uddannelse har indflydelse på sønnernes kost

Mænd med kort uddannelse har de mindst sunde kostvaner, mens kvinder med lang uddannelse har de sundeste. Hos børn ses samme billede for drenge – drenge af kortuddannede forældre spiser mest usundt. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet af de sociale forskelle i danskernes kostvaner.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
16 APR

Tjek på fødevarers mål og vægt

Hvor meget vejer et gennemsnitligt æble, og hvor stort er svindet, når du steger en skinkeschnitzel? Et nyt opslagsværk fra DTU Fødevareinstituttet til madprofessionelle skal hjælpe med at sikre, at maden lever op til de officielle anbefalinger ved at angive mål, vægt og portionsstørrelser på fødevarerne.

Ernæring og kostvaner
11 MAR

Mange skolebørn spiser usund frokost

Danske skolebørns frokost indeholder for lidt fisk, grønt og kostfibre, og de dropper rugbrødsmadderne og spiser hvedebrød og fastfood i stedet. Det viser en ny undersøgelse af børn og unges kostvaner, som DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet for Fødevarestyrelsen. Rapporten om undersøgelsen kan bruges som opslagsværk for fagfolk og...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
14 JAN

Begræns mængden af tomme kalorier og forebyg overvægt

Mange danskere er optaget af, hvorfor mange børn og unge er overvægtige. Flere undersøgelser viser, at der er en sammenhæng mellem højt indtag af tomme kalorier og fastfood og antallet af overvægtige børn og unge. Det fremgår af en populærvidenskabelig artikel fra DTU Fødevareinstituttet, som beskriver de mest betydningsfulde faktorer...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
2012
14 NOV

Nordiske kvinder spiser sundere end nordiske mænd

Nordiske kvinder spiser sundere end nordiske mænd, og færre end et nordisk barn ud af ti spiser en sund kost. Det viser den første fælles nordiske undersøgelse med sammenlignelige resultater om kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet har stået i spidsen for.

Ernæring og kostvaner
29 JUN

Er danskernes kost lige så sund, som de oplever den?

Der er en god overensstemmelse mellem, hvad danskerne faktisk spiser, og deres oplevelse af, hvor sunde kostvaner de har. Men oplevelsen af at have tilstrækkeligt sunde kostvaner gælder tilsyneladende kun nogle fødevarer, og selv blandt dem, der i høj grad mener, deres kostvaner er sunde nok, efterlever mange ikke de officielle kostråd...

Ernæring og kostvaner
25 APR

Retningslinjer for sunde mellemmåltider

De fleste danskere spiser mellemmåltider hver dag, som bidrager til en væsentlig del af den daglige kost og den energi, danskerne indtager. Danskernes mellemmåltider indeholder ofte for meget sukker. DTU Fødevareinstituttet har nu udviklet forslag til ernæringsmæssige kriterier for sundere mellemmåltider til fagpersoner. De er som vejledende...

Ernæring og kostvaner
18 JAN

Danskernes måltider: Kylling og kødsovs på middagsbordet

Hvad spiser danskerne til aftensmaden og hvordan ser det ud med måltiderne? Cand.brom. Sisse Fagt fra Danmarks Fødevareforskning gør status på danskernes kostvaner.

Ernæring og kostvaner
2011
07 NOV

Nordisk undersøgelse af kost, fysisk aktivitet og overvægt er i gang

Den første fælles nordiske undersøgelse er ved at blive gennemført, som vil gøre det muligt at sammenligne resultater om kost, fysisk aktivitet og overvægt på tværs af de fem nordiske lande. Ved at gennemføre undersøgelsen hvert andet år bliver det samtidig muligt at følge udviklingen over tid. DTU Fødevareinstituttet leder arbejdet...

Ernæring og kostvaner
2010
26 JAN

Både plusser og minusser i danskernes kostvaner

Det går den rigtige vej med danskernes kostvaner, men kosten er fortsat for sød og for fed. Det konkluderer en ny rapport om danskernes kostvaner fra DTU Fødevareinstituttet, som især har fokus på kostens indhold af næringsstoffer.

Ernæring og kostvaner
2009
03 NOV

På vej mod fælles nordisk undersøgelse af kost og fysisk aktivitet

Et fælles nordisk monitoreringssystem vil gøre det muligt at sammenligne resultater om kost, fysisk aktivitet og overvægt på tværs af de nordiske lande. Metoden kan også bruges på regionalt niveau til at måle fremskridt i for eksempel en kommune. Ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet beskriver monitoreringssystemet, hvilket udgør første...

Ernæring og kostvaner
20 AUG

Spis frugt og grønt til alle måltider

Mange danskere spiser fortsat ikke nok frugt og grønt. For at nå op på de anbefalede mængder kan det være en god strategi at vænne sig til at spise frugt og grønt til alle dagens måltider. Nye analyser fra DTU Fødevareinstituttet viser nemlig, at børn og voksne spiser dobbelt så meget frugt og grønt de dage, hvor de får det til alle måltider...

Ernæring og kostvaner
2008
01 SEP

Vi spiser mere frugt og grønt, men stadig ikke nok

I løbet af de sidste 20 år er danskerne begyndt at spise mere frugt og grønt - ca. 100 gram mere om dagen. Men langt de fleste spiser stadig for lidt. I samme periode er indholdet af sukker i børns kost faldet lidt, mens seks ud af ti stadig får for meget. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet om danskernes kostvaner...

Ernæring og kostvaner
03 MAR

Børn og unge spiser mere fastfood

De 4-24 årige spiser mere fastfood end tidligere, og fra 15 års alderen springer mange unge flere af hovedmål­tiderne over. Det viser en ny artikel fra DTU Fødevareinstituttet, som er baseret på resultater fra rapporten om børn og unges måltidsvaner 2000-2004 og den nationale kostundersøgelse fra 1995.

Ernæring og kostvaner
11 JAN

Børn og unge spiser alt for lidt fisk

Børn og unge burde spise dobbelt så meget fisk, og udviklingen går endda den forkerte vej. Børn og unge spiser mindre fisk end tidligere. Det viser en ny artikel fra DTU Fødevareinstituttet, som er baseret på resultater fra rapporten om børn og unges måltidsvaner 2000-2004 og den nationale kostundersøgelse fra 1995.

Ernæring og kostvaner
2007
26 NOV

Børn og unge drikker for meget sodavand - og saft

Børn og unge drikker væsentligt mere saft og sodavand, end der er plads til i en sund kost. Alene saftindtaget overskrider den maksimale grænse for, hvad der er plads til af sukkersødede drikkevarer om ugen. Det fremgår af en ny artikel fra DTU Fødevareinstituttet, som er baseret på resultater fra rapporten om børn og unges måltidsvaner...

Ernæring og kostvaner
21 AUG

Børn og unge får for meget sukker

Børn og unges kost indeholder for meget sukker og for lidt frugt, grønt og fisk. Det viser en ny analyse af børn og unges måltidsvaner fra DTU Fødevareinstituttet, som er udarbejdet på baggrund af den nationale kostundersøgelse 2000-2004. Analysen viser, hvad børn og unge i alderen 4-24 år spiser og drikker til de typiske måltider både...

Ernæring og kostvaner
2006
28 DEC

Fakta om fastfood

Find 80 billeder og beskrivelser af kostfiberindholdet i forskellige fastfood produkter på DTU Fødevareinstituttets hjemmeside.

Ernæring og kostvaner
16 NOV

Fastfood - masser af kalorier og salt

Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet har undersøgt næringsindholdet i fastfood. Det giver masser af kalorier og salt, men er fattig på frugt og grønt.

Ernæring og kostvaner
2005
12 MAJ

Fire ud af fem børn spiser for lidt frugt og grønt

Danskernes kostvaner er belyst i en ny rapport fra Danmarks Fødevareforskning. Rapporten dækker årene 2000-2002. I denne undersøgelse er der så mange deltagere, at det er muligt at analysere på forskellige aldersgrupper.

Ernæring og kostvaner
04 APR

Danskerne holder fast ved familiemåltidet

81 procent af danskerne spiser aftensmad med familien mindst 5 dage om ugen. Danmarks Fødevareforsknings landsdækkende kostundersøgelser modsiger således restaurationsbranchens påstand om en madkultur i opløsning.

Ernæring og kostvaner
18 JAN

Danskerne er trofaste ved måltiderne

Det er en rigtig god idé at sørge for gode måltidsvaner hos børn, da det kan forbygge overvægt. Undersøgelser viser, at det især er overvægtige eller fede personer, der springer morgenmaden over. Morgenmåltidet er det måltid, der mætter bedst og længst. En morgenmad, der består af groft brød eller gryn samt frugt og grøntnedsætter trangen...

Ernæring og kostvaner
2004
26 OKT

Forsyningen af grøntsager viser fortsat stigning

Danmarks Statistik har i dag, 26. oktober udgivet tal for forsyningen af grøntsager. Tallene viser at forsyningen af grøntsager er steget med 12% fra 2000 til 2003 og nu ligger på 80 kilo pr. indbygger.

Ernæring og kostvaner
15 SEP

De unge og aftensmaden

Unge spiser færdigmad, men der er ingen grund til panik. De laver også selv mad, og mønsteret ændrer sig, når de stifter familie.

Ernæring og kostvaner
0001
01 JAN

$name

Photo: Colourbox.com
01 JAN

$name

01 JAN

$name