Annette Petersen

Annette Petersen

Seniorrådgiver

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Gruppen for Kemisk Risikovurdering og GMO

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 006

2800 Kgs. Lyngby

Mobil
Fax 35 88 74 48
E-mail annp@food.dtu.dk
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2016
Photo: Colourbox.dk
05 JUL

Begræns indtaget af abrikoskerner og undgå forgiftninger

Ved at spise en halv stor abrikoskerne, svarende til et kvart gram, risikerer voksne at overskride den sikre grænse for indtag af stoffer, som i kroppen bliver omdannet til den giftige blåsyre. For småbørn kan indtaget være for stort ved at spise mere end 0,06 gram kerne. Det slår den Europæiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
07 APR

Åbent møde i EFSA’s panel for kemiske fødevareforureninger

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for kemiske fødevareforureninger. Invitationen er et led i tiltag, der skal styrke gennemsigtigheden i EFSA’s arbejde.

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
2015
Photo: Colourbox.dk
13 OKT

Nye tal for kemiske forureninger i danske fødevarer

Der er ingen overraskelser i en ny opgørelse over indholdet af forskellige kemiske forureninger i fødevarer set i forhold til de foregående år. DTU Fødevareinstituttet har lavet opgørelsen for Fødevarestyrelsen som en del af den nationale overvågning.

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
2013
Flest pesticider i udenlandsk frugt
20 JUN

Flest pesticider i udenlandsk frugt

Udenlandsk frugt har generelt et højere indhold af pesticider end dansk frugt, og frugt har et højere indhold af pesticider end grønt. Danskernes indtag af pesticidrester ser ud til at være på niveau med den seneste overvågning fra 2003. Resultaterne viser, at danskerne roligt kan spise 600 gram frugt...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
2012
Dansk frugt og grønt indeholder færrest sprøjterester
22 DEC

Dansk frugt og grønt indeholder færrest sprøjterester

Dansk frugt og grønt har lavere indhold af sprøjterester end udenlandske, og der er flere forskellige sprøjterester i en større andel af de udenlandske fødevarer end i danske. Ingen af de påviste sprøjterester udgør en sundhedsmæssig risiko for danskerne. Det viser resultaterne fra årets Pesticidrapport 2011 fra Fødevarestyrelsen og DTU...

Fødevaresikkerhed